En glad gjeng som er enda gladere etter at de nå får 25 millioner kroner fra EU til videreutvikling og kommersialisering.

sensiBel får 25 millioner kroner fra EU

sensiBel får 25 millioner kroner i tilskudd og tilbud om 42 millioner kroner i egenkapital fra EU. Bedriften får dermed tilbud om totalt 67 millioner kroner til å utvikle sin mikrofonteknologi videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi er utrolig stolte og ydmyke over å ha blitt tildelt prosjektstøtte og tilbud om egenkapital fra EUs EIC Accelerator, sier Sverre Dale Moen, administrerende direktør i sensiBel. –Mikrofonen vi utvikler sprenger grenser innenfor flere fagområder. Støtten fra EU gir oss muligheten til å sette opp tempoet i produktutviklingen, og gjøre klar for produksjon av store antall.

– Det er gode nyheter at norske bedrifter når opp i konkurransen om EU-penger til forskning og innovasjon. Her er det store muligheter for flere bedrifter med spennende teknologiske løsninger, sier næringsminister Iselin Nybø. – Gratulerer så mye til sensiBel. Jeg håper å høre mer om deres mikrofonteknologi i tiden fremover.

sensiBel ble startet i 2016 og er en avlegger fra SINTEF. Selskapet har utviklet en unik teknologi: En mikrofon som knapt er større enn et fyrstikkhode, men med høy ytelse, lite støy og mange bruksområder. Mikrofonen er egnet til bruk i stemmestyring, hodetelefoner med støykansellering, videokonferanse-systemer og lydopptak med profesjonell kvalitet i kameraer og mobiltelefoner.

Les også: Norsk supermikrofon for talestyring kan bli industrieventyr

– Vi har en unik og patentert teknologi med et stort internasjonalt marked, hvor det er store muligheter til å ta en klar posisjon, noe vi har en klar ambisjon om å gjøre, sier Sverre Dale Moen. – Norge har gode tradisjoner på å utvikle halvlederteknologi i verdensklasse med dyktige ingeniører og forretningsutviklere.

Flere hjelpere på laget
sensiBel har blant annet fått 1,5 million kroner i oppstartlån fra Innovasjon Norge, i tillegg til midler fra Norges forskningsråd. Støtten har gjort det mulig å utvikle teknologien og klargjøre konseptet for kundene og investorene.

– Støtten vi har fått fra Innovasjon Norge i hele søknadsprosessen har vært fantastisk, og spesielt generalprøvene før intervjuet i Brussel, som virkelig utfordret oss og gav oss detaljerte kommentarer som var avgjørende for vår suksess, sier Sverre Dale Moen.

Norske oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter som kommer videre etter å ha søkt støtte fra EUs EIC Accellerator-program blir invitert til Brussel for å vise fram sitt prosjekt og sin bedrift foran en jury. Innovasjon Norge tilbyr gratis trening i Oslo og i Brussel.

Den europeiske juryen la vekt på at sensiBel er et solid selskap med innovativ teknologi som skaper eller driver et nytt marked. Tidspunktet ble også vurdert som riktig med tanke på behovet i markedet. Ved hjelp av tilskudd og egenkapital fra EIC Accelerator kan sensiBel gå fra prototypen til kommersialisering, overføre teknologien til partnere for produksjon og styrke forretningsmodellen og markedsføringsstrategien.

EIC Accelerator er tilgjengelig for innovative bedrifter og nystartede selskaper med internasjonale ambisjoner og stort potensial for vekst. Ordningen tilbyr finansiering, coaching og akseleratortjenester.

Les også: Klart for en mikrofonrevolusjon

Powered by Labrador CMS