Nordic Semiconductor og Telenor i unikt samarbeid - Elektronikknett
IoT i Norge
Illustrasjonsfoto: Telenor

Nordic Semiconductor og Telenor i unikt samarbeid

Nordic Semiconductor og Telenor har gått sammen og laget en løsning som gjør det enklere for virksomheter å komme i gang med tingenes internett (IoT). Nordic Semiconductor og Telenor er en av de første i verden til å tilby denne løsningen, og håper dette kan være et startskudd på masseutrulling av IoT i Norge.

– I fjor høst lanserte vi i Telenor to landsdekkende nett tilpasset tingenes internett, LTE-M og NB-IoT. De nye kommunikasjonsteknologiene ble rullet ut i vårt 4G-nett. IoT over 4G har overlegent best dekning og er sikrere enn ulisensierte nett, sier Ove Fredheim i Telenor Bedrift.

NB-IoT og LTE-M har ulike egenskaper. Mens NB-IoT sparer sensorene for strøm og har dekning steder selv mobiltelefonen ikke får signal, er LTE-M egnet for bruksområder som krever lang batterilevetid med større dataoverføringer. Nordic Semiconductor har nå lansert en SiP (System-in-Package) nRF9160, som gjør det mulig for ting å ta i bruk begge nettene.

Først i verden
– Ved hjelp av den nye teknologien til Nordic Semiconductor har vi utviklet et verktøy som gjør det enklere for utviklere å lage gode løsninger som tar i bruk IoT over 4G. Utviklingsverktøyet blir levert med SIM-kort fra oss. Vi er det første mobiltelefonselskapet i verden som tilbyr dette, og nå håper vi flere får muligheten til å benytte seg av de enorme mulighetene tingenes internett kan gi, sier Ove Fredheim.

Unik
– Vi er stolte over å være det første selskapet i verden per i dag i stand til å tilby denne løsningen. At samme SiP kan brukes for både NB-IoT og LTE-M gjør at man kan prototype og teste begge teknologier for å finne ut hva som passer best for en applikasjon eller sensor. Denne funksjonaliteten, kombinert med GPS og sin lille størrelse, er unik i markedet. nRF9160 har også markedets laveste strømtrekk noe som muliggjør nye batteridrevne applikasjoner med mange års levetid, sier Peder Rand, Product Manager Cellular IoT, i Nordic Semiconductor.

Testet av Telenor
Den nye teknologien fra Nordic Semiconductor fungerer svært godt sammen med nettene fra Telenor, og utviklingsverktøyet er allerede testet av Telenors utviklermiljø, Exploratory Engineering. Nå planlegger Telenor og Nordic Semiconductor å bruke løsningen med kunder og partnere.

– Samarbeidet med Telenor er unikt siden de tilbyr infrastruktur som støtter både LTE-M og NB-IoT. Det gir våre kunder en reel mulighet til å velge den teknologien som passer best for deres applikasjoner. Muligheten for utrulling av tingenes internett i stor skal er nå en realitet, sier Magnus Pedersen, Director of Sales, EMEA i Nordic Semiconductor.

For utviklere som er interessert i å eksperimentere selv, kan nRF9160 development kit også bestilles via webshopen til Telenors Exploratory Engineering, skriver Telenor i en pressemelding.

Kommentarer