IoT for mobilnettet fra Nordic Semiconductor - Elektronikknett
NS_nRF9160

IoT for mobilnettet fra Nordic Semiconductor

Nordic Semiconductor ruller nå ut det de sier er deres unike nRF91-familie av mobilbaserte IoT-moduler.

Nordic Semiconductor melder i dag at det første nRF9160 System-in-Package (SiP)-medlemmet i sin nRF91-serie av cellulære IoT-moduler vil være tilgjengelig for alle kunder via sitt globale distribusjonsnett innen de neste 24 timene. Dette inkluderer Digi-Key Electronics, Mouser Electronics, og Premier Farnell (blant andre).

nRF9160 har også fått GCF-sertifisering for 3GPP LTE-spesifikasjonene og global mobilnettverksinteroperabilitet - sammen med FCC- og CE-sertifisering. Dette betyr at nRF9160 SiP er godkjent for distribusjon i mobilnettverk og mobile IoT-applikasjoner over hele verden.

Typiske anvendelser inkluderer aktivitetsovervåking og sporing, smartmålere, industrielle maskiner og predektivt vedlikehold, smarte byer og infrastruktur, smart landbruk og medisinske anvendelser.

Strørrelsen på kun 10 x 16 x 1 mm gjør at den også egner seg for, kompakte, bærbare forbruker- og medisinske enheter, samtidig som den er en komplett løsning som integrerer alt en mobilforbindelse og IoT-applikasjon kan trenge utover å kreve bare et eksternt batteri, SIM og antenne.

Nordic har samarbeidet med Qorvo om å lage en system-i-pakke som mer ligner en integrert brikke enn en modul. NRF9160 SiP benytter Qorvos RF front-end, kapsling og MicroShield. NRF9160 SiP støtter global drift med en enkelt SiP-variant takket være kombinasjonen av Nordics multimodus-modul LTE-M/NB-IoT-modem, SAW-less transceiver og en tilpasset RF front-end-løsning fra Qorvo.

nRF9160 SiP den første cellulære IoT-modulen som innlemmer Arms nyeste Arm Cortex M-33 CPU-kjerne. Denne støttes av 1 MB Flash- og 256 kB RAM-minne. Den skal også være den første modulen har Arms TrustZone- og CryptoCell-sikkerhet for kryptering og applikasjonsbeskyttelse på Internett.

På periferisiden har den analoge og digitale grensesnitt, 32 GPIOer, et frittstående modem med full LTE-funksjon, pluss en multiband RF-frontend.

Den har også integrert GPS-støtte som gjør at en kombinasjon av GPS- og mobildata kan brukes til mer nøyaktig posisjonering.

Den støttes også av et utviklingssett, SiP-modulprøver, LTE-M-firmware og en SDK med applikasjonseksempel for skytilkobling. Dette inkluderer Nrodics «nRF Connect for Cloud» for skybasert administrasjonsverktøy og «nRF Connect for Desktop», et PC-basert verktøy, pluss støtte for Segger Embedded Studio.

 NB-IoT og GPS-funksjonaliteten er for tiden i begrenset antall, og vil bli gjort tilgjengelig for evaluering gjennom firmwareoppdateringer i løpet av første kvartal 2019.

Kommentarer