Foto: hydrobot.com

Joint venture for kommersialisering av fuktighetsdrivende tekstiler

Myant inngår et joint venture med Osmotex AG for å integrere og kommersialisere HYDRO_BOT elektronisk fuktighetsstyringsteknologi for tekstiler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kanadiske Myant Inc., bransjeledere innen «tekstildatabehandling», og Osmotex AG, norsk-sveitsisk pionerer innen elektronisk styrt fuktighetsstyringsteknologi, har avtalt å inngå et joint venture for kommersialisering av Osmotexs HYDRO_BOT aktive membranteknologi på forskjellige tekstilbaserte applikasjoner. Integrasjonen av HYDRO_BOT med Myants eksisterende portefølje av tekstilbasert sensor- og aktiveringsfunksjoner åpner for nye muligheter på et bredt spekter av områder, inkludert svette/fuktighetsstyring og termisk regulering.

HYDRO_BOT-teknologien er nå i stand til å bevege 200 liter væske over en kvadratmeter tekstil hver time via en elektroosmotisk prosess, og gir en praktisk talt ubegrenset evne til å håndtere fuktighet i tekstilapplikasjoner, heter det. Brukt sammen med Myants eksisterende evne til å levere varme via tekstil og oppnå effektiv passiv fukttransport via nye strikkede strukturer, blir dette en kombinasjon som hevdes å forbedre muligheten dramatisk for å regulere kroppstemperatur i personlig verneutstyr for arbeidere i tunge industri, verneutstyr for arbeidere i varme ørkenlignende klima, ytelsesslitasje som snødrakter eller skiklær i kaldt klima, fottøy, motorsykkelklær og mer. I tillegg til klær, er det betydelige markedsmuligheter innen fuktighetshåndteringen som brukes i bilindustrien og i helsevesenet.

– Opprettelsen av samarbeidet mellom Myant og Osmotex styrker vår misjon om å utvikle tekstiler som toveisgrensesnitt til menneskekroppen som vil optimalisere helse og ytelse på tvers av alle livsfaser, sier Tony Chahine, grunnlegger og administrerende direktør for Myant i en pressemelding. – Vårt team gleder oss til å begynne å integrere HYDRO_BOT i tekstilene våre og bringe denne transformative teknologien på markedet.

– Vi er glade for å jobbe sammen med Myant for å realisere det fulle potensialet i HYDRO_BOT-teknologien, sier Joacim Holter, administrerende direktør og styreleder for Osmotex AG. – Myants evne til å integrere teknologien vår og til å produsere i skala alt under ett tak, gjør dem til en ideell partner for å gjøre vår visjon til virkelighet.

Powered by Labrador CMS