Sensorer for smarthus og byer - Elektronikknett
omron-electronica2018

Sensorer for smarthus og byer

electronica 2018: Omron Electronic Components Europe vil blant annet vise en ny serie av IoT-klare sensorer for digitale skilt, byggautomatisering og fabrikkautomatisering.

Omron skal vise hvordan de nye sensorene muliggjør automatisering av både bemannede og ubemannede bygg. Dette inkluderer den nylig lanserte USB-versjonen av 2JCIE Environmental Sensor, som gir syv forskjellige målinger i én enhet.

På årets electronica vil besøkende kunne se hvordan sensorer som Omron Human Vision Component (HVC), som har en rekke ansiktsgjenkjenningsfunksjoner og 2JCIE-BL01-sensoren, som måler flere faktorer i omgivelsene, og som kan brukes til å skape autonome, intelligente og smarte bygninger.

Sensorer som vises av Omron i hall B3 er blant annet:

  • HVC-P2 B5T – Ansiktsgjenkjenningssensor som tilbyr ti bildegjenkjenningsfunksjoner: Deteksjon av et ansikt, hånd eller kropp, ansiktsgjenkjenning, kjønnsdetektering og estimeringer av alder, humør, ansiktsstilling, blikk og blink.
  • 2JCIE-BL01 / BU01 – Miljøsensorer som måler temperatur, fuktighet, lys, barometertrykk, støy og akselerasjon i én modul. Leveres med innebygd minne for datalogging og Bluetooth-tilkobling.
  • B5W-LD støvsensor – Kan oppdage partikler så små som 0,5 mikron, den har også en høy luftgjennomstrømning på rundt 6 ganger mer enn eksisterende alternativer, noe som skal gi bedre følsomhet for respons på endringer i miljøet.
  • Et utvalg MEMS-sensorer som gir sanntids måledata i et miniatyr-kontrollert miljø, for eksempel to forskjellige varianter av strømningssensoren D6F, 2SMPB-barometrisk trykksensor, D6T varmesensor og D7S vibrasjonsføler.
  • TOF-sensor – TOF-sensoren (Time of Flight) genererer et termisk bilde av miljøet, og gir farget tilbakemelding basert på dybdeskarpheten.

Kommentarer