God interesse for Hermes-standarden - Elektronikknett
the-hermes-standard_logo
Utstnitt av Hermes-logoen som skal brukes og merkes på utstyr som viser at de er kompatible med standarden.

God interesse for Hermes-standarden

Standarden for maskin-til-maskinkommunikasjon, Hermes, ble lansert på Productronica-messen i november. Nå meldes det om stor interesse fra flere maskinleverandører.

Under Productronica ble Hermes Standard versjon 1.0 lansert med brask og bram. Standarden skal gjøre det mulig for første gang å transportere et kretskort gjennom alle stasjoner i produksjonslinjen med full sporbarhet og uten datatap, samtidig som behovet for leseutstyr av for eksempel barkode blir til et minimum.

Siden standarden er basert på XML og TCP/IP er det enklere å bruke rimelige kabler og kontakter. En annen fordel skal være at siden spesifikasjonen er protokollbasert i steden for signalbasert, er det enklere å utvide og implementere utstyr.

Allerede nå er 28 aktive deltakere med i Hermes. Disse er:
Achat5, ASM Assembly Systems, Asys Automatisierungssysteme, CyberOptics, ERSA, GÖPEL, Heller Industries, IPTE, ITW EAE, KIC, Koh Young, Kulicke & Soffa, MIRTEC, Mycronic, Nutek, Omron, PARMI, Pemtron, Rehm Thermal Systems, RG Elektrotechnologie, SAKI, SPEA, SMT Thermal Discoveries, Viscom, Vi Technology, ViTrox, YJ Link, og Yxlon. I tillegg har BESI, MagicRay Shenzhen, Seica Automation og Sonic Technology bekreftet at de skal være med.

Les også: Valgte Productronica til å lansere viktig standard

Mer informasjon: www.the-hermes-standard.info

Kommentarer