Kitron inngår 30-års avtale med Northrop Grumman - Elektronikknett
F-35_LightningII
Kitron har skal levere komplekse elektroniske moduler og tekniske tjenester som testutvikling, samt reparasjon av avionikk for Joint Strike Fighter. (Foto: Northtrop Grumman Corporation)

Kitron inngår 30-års avtale med Northrop Grumman

Kitron AS i Arendal har inngått en langsiktig avtale med Northrop Grumman Corporationom å levere elektroniske delkomponenter til flyavionikk for F-35 Lightning II.

Avtalen gjelder til 30. juni 2036 (30 år) og inkluderer opsjon på fremtidige forlengelser.

Selskapene uttaler at målet med avtalen er å etablere et partnerskap basert på samarbeid og støtte for å utvikle kostnadseffektive og teknologisk ledende leveranser som vil skape størst mulig verdi for F-35s kommunikasjons-, navigasjons- og identifikasjonsprogram (CNI).

– Denne avtalen bekrefter Kitrons posisjon hos Northrop Grumman som en viktig samarbeidspartner og leverandør av komplekse elektroniske moduler og tekniske tjenester som testutvikling, samt reparasjon av avionikk for Joint Strike Fighter, sier Hans Petter Thomassen, administrerende direktør i Kitron AS, i en pressemelding mandag.

Northrop Grummans integrerte sett av CNI-avionikk gir F-35-piloter tilgang til mer enn 27 avionikkfunksjoner, inkludert tale- og datakommunikasjon. CNI-designet benytter avansert, programvarestyrt radioteknologi som muliggjør samtidig drift av flere kritiske funksjoner samtidig som kravene til størrelse, vekt og energibehov for det avanserte kampflyet drastisk reduseres.

Den første F-35A Lightning II overleveres etter planen til Norge i morgen, 22. september 2015.

Les også: Kitron i Arendal får F-35 Lightning II-kontrakt

Kommentarer