Prevas blir forhandler for WATS og skyWATS

Prevas har inngått avtale med norske Virinco om å forhandle testhåndteringssystemene WATS og skyWATS i Skandinavia. Virinco har dessuten ansatt ny salgssjef, Vidar Grønås fra National Instruments.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

WATS og SkyWATS er et standard håndteringssystem for sanntidsovervåkning av test- og reparasjonsdata i produksjonssystemer. I tillegg til datautvinning og behandling av data i sanntid kan WATS støtte automatisering av test- og produksjonssystemer blant annet med håndtering av testprogramvare og fastvare på produktene som skal testes. skyWATS er en rimelig, skybasert versjon av testhåndteringssystemet som gjør det mulig å samle inn data i sanntid fra hele verden. Prevas kan nå levere, installere og tilpasse systemene i hele Skandinavia.

– Virincos WATS-systemer passer perfekt inn i Prevas' produktportefølje, sier Søren W. Mathiasen, Vice President Sales & Marketing i Prevas A/S i en pressemelding torsdag.

– Dermed kan Prevas levere løsninger på alle nivåer innenfor automatiske utviklings- og produksjonstestsystemer, legger han til. Dette gjelder alt fra spesialutvikling av måleinstrumenter og integrering av testmaskinvare og testprogramvare til effektiv tilkobling mellom testsystemene og virksomhetens øvrige systemer.

Testsystemutvikling passer med Prevas’ kompetanse innen elektronisk produktutvikling av svært komplekse produkter, for eksempel innenfor området medisinsk teknologi, der tester inngår i sertifisering under utvikling og produksjon.

– Denne avtalen, sammen med finske Espotel, gjør at vi nå samarbeider med de to største partnerne til National Instruments i Skandinavia, sier Jacob Christensen-Røed, daglig leder i Virinco, i en kommentar til avtalen. Virinco er også partner med National Instruments, og under NIWeek i august i år ble skyWATS kåret til «Automated Product of the Year».

Ny salgssjef
For å håndtere salgsinnsatsen og en økende interesse for skyWATS, har Virinco i en tid vært på utkikk etter flere salgsressurser. Nå er personen funnet, nemlig Vidar Grønås, med 22 års bakgrunn fra National Instruments. Blant annet var han leder i NI Norge, og han går fra stillingen som ansvarlig for energisegementet i Europa.

Vidar Grønas går fra NI til Virinco som salgssjef. (foto: Einar Karlsen)

– Bakgrunnen for ansettelsen er at vi begynner å få god suksess med introduksjon av skyWATS konseptet i markedet, og mangler salgskapasitet for å øke salgstakten ytterligere, sier Jacob Christensen-Røed i en kommentar.

Grønås starter som salgssjef med fokus på skyWATS og WATS i januar 2015.

Powered by Labrador CMS