OTD Bergen 2024:

Teknologidager med offshore og energi i Bergen

Offshore Technology Days (OTD) Bergen 2024 gikk av stabelen denne uken. Mange var på plass, dog ikke så mange fra elektronikkbransjen.

Publisert

En årsak til at elektronikkutstillerne er fraværende kan være at Bergen-området blir sett på mer som et tjeneste- og mekanisk orientert marked, mens Stavanger har mer av utviklingsaktiviteter innen offshore/energi. De to vestlandsbyene bytter på å ha OTD, annet hvert år hver.

Messen fikk uansett en pangåpning første dag, med fullt hus og mange aktiviteter. Spesielt konferansen med tema Forretningsmuligheter i Vestland tiltrakk seg publikum, sammen med Rigg- og subsea-konferansen, som ble avholdt i samarbeid med Norsk Petroleumsforening i Bergen.

Salgsdirektør Odd Eide Knudsen i OTD Bergen var godt fornøyd etter dag én: – Både utstillere og gjester rapporterer om stor aktivitet. Det er fantastisk å se, for det er nettopp dette OTD Bergen dreier seg om – å møtes. Å diskutere, dele kunnskap og erfaringer, og å knytte kontakter med nye og eksisterende kunder, sier salgsdirektøren.

Like fornøyd kan han neppe ha vært etter dag to, da det var nokså glissent i korridorene. For mange utstillere hadde det vært nok med én dag. Samt den tradisjonelle oktoberfesten, kanskje.

Tradisjonen tro har mange besøkende og utstillere okket seg over at Sotra Arena, der utstillingen foregikk, ligger langt utenfor byen, uten hotellkapasitet eller andre fasiliteter. Til gjengjeld er det lagt godt til rette med skyttelbusser, både til sentrum, flyplassen og til parkeringsanlegget. Kanskje det bare er slik at folk setter av mindre tid til messer enn før.

God utvikling hos Venotek: Vegard Torgersen(t.v.) og André Lyngset.

Vegard Torgersen og André Lyngset fra Venotek kunne rapportere om bra oppslutning under utstillingen. De leverer instrumentering og måleinstrumenter innenfor et stort spekter, men med offshore/maritim som det største markedet. Etter en liten nedgang under pandemien, har selskapet hatt en god utvikling de siste årene, forteller de to.

Elektronikkdistributøren TME får god respons i det norske markedet, ifølge Michael Sliukiewicz (t.v.) og Marcin Ciszewski.

Transfer Multisort Elektronik, eller TME, har vært på messen før, og føler de har godt utbytte av tilstedeværelsen. – Det har vært verdt innsatsen, sier Michael Sliukiewicz (t.v.) og Marcin Ciszewski. Den polske elektronikkdistributøren selger både til private og bedrifter, og har opparbeidet et bredt linjekort. – Vi har hatt kunder i Skandinavia i over 20 år. Når vi først har fått opparbeidet tillit, opplever vi at kundene kommer tilbake, forteller Sliukiewicz. Selskapet har nettside på norsk, med nyheter og oppskrifter på DIY-prosjekter.

Kaj Finckenhagen i LEMO Norway var fornøyd med messen totalt sett.

LEMO er et naturlig innslag på en offshore/energimesse. Det familiedrevne, sveitsiske selskapet har drevet med utvikling og produksjon av høykvalitets konnektorer i over 75 år. Kaj Finckenhagen i LEMO Norway var fornøyd med messen totalt sett, spesielt første dag. – Norge er et lite, men viktig marked, hvor vi bl.a. leverer til olje/gass, forsvar og medisinske kunder, forteller han.

– Både utstillere og gjester rapporterer om stor aktivitet, sier salgsdirektør i OTD Bergen, Odd Eide Knudsen. – Det er fantastisk å se, for det er nettopp dette OTD Bergen dreier seg om – å møtes. Å diskutere, dele kunnskap og erfaringer, og å knytte kontakter med nye og eksisterende kunder, sier salgsdirektøren.
Konferansedelen var godt besøkt, begge dagene.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS