CES 2023:
Verdens minste partikkelsensor skal revolusjonerer måling av luftkvalitet
Under forbrukerelektronikk-messen CES i Las Vegas, som arrangeres i disse dager, lanserer Bosch Sensortec verdens minste partikkelsensor (PM2.5) for å måle luftkvalitet.
Denne artikkelen er 2 år eller eldre
Den nye luftkvalitetssensoren BMV080 er 450 ganger mindre i volum enn andre alternativer, og vil derfor passe til IoT-applikasjoner og bærbart utstyr.
Ren luft er grunnleggende for vår helse og velvære. I dag tilbringer folk vanligvis omtrent 90 % av tiden innendørs, noe som har en negativ langsiktig innvirkning på helsen fordi inneluften er tre til fem ganger mer forurenset enn i utemiljøet i de fleste deler av verden. En hovedkomponent av denne forurensningen er fint støv kjent som PM2.5-partikler, som er faste og flytende partikler mindre enn 2,5 µm. Disse partiklene inhaleres og kommer inn i lungene, hvor de forårsaker alvorlige helseproblemer.
De vanligste luftkvalitetsmålestasjonene gir bare utendørsdata beregnet på gjennomsnitt over tid, som ikke klarer å levere sanntids, lokalisert informasjon som er mest relevant for helsen vår. På CES i Las Vegas, Nevada, tar Bosch Sensortec tak i dette problemet med sin nye BMV080, verdens minste PM2.5 luftkvalitetssensor, som lover nøyaktige data i sanntid.
Sensorelementet måler kun 4,2 x 3,5 x 3 mm³ (B x L x H), som er mer enn 450 ganger mindre i volum enn noen sammenlignbar enhet på markedet. Sensoren er dessuten vifteløs, det vil si støyfri
Den nye sensoren er vedlikeholdsfri uten vifteindusert støvoppbygging, noe som betyr at den er mer pålitelig og mindre utsatt for funksjonsfeil. Den har en naturlig passform for ultrakompakte bærbare- eller IoT-enheter som luftkvalitetsmonitorer, smarte termostater, smarte høyttalere, smarte brytere og smarte luftrensere.
Tradisjonelle PM2.5-sensorer er alle avhengige av en vifte for å trekke luft over en laserstråle, hvor en fotodiode deretter oppdager og måler partiklene når de reflekterer eller blokkerer lyset fra laseren. BMV080 bruker et design basert på ultrakompakte lasere med integrerte fotodioder. Den bruker avanserte algoritmer for å måle PM2.5-konsentrasjonen direkte i luften, uten å kreve en vifte.
På grunn av størrelsen kan den nye sensoren integreres i ultrakompakte IoT-baserte smarthus- og smartbyggsystemer for å levere luftkvalitetsvarsler til beboerne når PM2.5-nivåene stiger over et terskelnivå. For å iverksette tiltak kan beboer eller hjemmeautomatiseringssystemet ventilere ved å slå på en avtrekksvifte eller et filter for å rense luften.