Romfartsteknologi:

Terje Sæhle, overlege ved Luftfartstilsynet og finalist i ESAs astronaututvalg 2021/22, er en av mange interessant foredragsholdere ved Spaceport Norway, hvor han også skal lede en spennende sesjon om rommedisin.

Nærmer seg fullt program for Spaceport 2024

Arrangørene av Spaceport Norway 2024 melder om et spennende oppsett av foredragsholdere. Konferansen blir et stadig viktigere møtepunkt i nordisk romfartsindustri.

Publisert

Spaceport Norway 2024 – i år med undertittelen Xploration – er en nordisk konferanse med fokus på romfartsteknologi og -muligheter, og innholdsmessig får den stadig mer substans og relevans for norsk industri.

På nettsiden deres er det nettopp avduket 26 sterke foredragsholdere, og enda flere vil bli avslørt i løpet av de kommende dagene, mens full agenda for arrangementet som går av stabelen 12.–13. november på Oslo Event Hub – følger kort tid etter.

Arrangøren ber oss forberede oss på to dager med fulle av inntrykk, med fokus på forretningsmuligheter i verdensrommet drevet av utforskning og menneskelig romfart. «Vi vil dykke ned i utfordringene mennesker står overfor i verdensrommet, utforske hvordan romutforskning kan drive bærekraftige løsninger på jorden, og tilby oppdragsoppdateringer, tekniske dypdykk og interaktive diskusjoner designet for å vekke ny innsikt», heter det i invitasjonen.

Arrangørene mener også at utvalget av foredragsholdere reflekterer et bredere mangfold enn noen gang før, og viser frem den positive utviklingen i romindustrien. Det er en spennende tid å se nye perspektiver som driver innovasjon.

En av disse er Norges potensielt første kommersielle astronaut, Jannicke Mikkelsen. Som fartøysjef for det kommende Fram2-oppdraget, vil Jannicke være en del av den første menneskelige romferden for å utforske Jorden fra en polarbane.

I tillegg til sin banebrytende rolle i dette oppdraget, har hun omfattende erfaring fra polarekspedisjonen og er en prisvinnende filmfotograf, kjent for sitt arbeid innen 3D-filming og virtuell virkelighet.

Øvrige tekniske, kommersielle og politiske foredragsholdere finner du her (ekstern lenke).

Mannskapet på Fram 2 ekspedisjonen: Rabea Rogge, Eric Philips, Jannicke Mikkelsen og Chun Wang.

 

 



Powered by Labrador CMS