Radiohistorie:

Kollegatreff på Røyse, 1992.

Radionette-ansatte holdt kontakten

Samholdet blant Radionette-ansatte fortsatte lenge etter nedleggelsen av Radionette våren 1978.

Publisert

Bedriften hadde ingen pensjonistforening, heller ikke etter nedleggelsen. Flere av de tidligere ansatte traff hverandre senere hos hverandre. Ellers var telefonen et fint middel til å nå hverandre utover på 1980-tallet. Da kunne mange av oss treffes og hygge oss sammen. Det var flere som tenkte på dette – men når og hvor?

Dessverre var de eldste ansatte på kontoret i Radionette gått bort. Men hustruen til en av dem levde fremdeles, og hun bodde på et hjem for eldre på Furuset i Oslo. Det var hustruen til avdøde Ingvald Sjørbotten. Han var i mange år salgssjef for Radionette i Norge, ansatt i 1937. Han døde plutselig i 1971.

Fru Bjørg Sjørbotten brukte fremdeles sin manns telefonnummer på sykehjemmet, så det var enkelt å nå henne. Hun var glad for at jeg ringte henne. Det første hun sa til meg: «Tenk Hildisch, i år 2012 ville Ingvald ha vært 100 år dersom han hadde levd.» Vi hadde mye å snakke om, hun mye om sine to døtre og om sin manns arbeid i Radionette. Og savnet etter sin ektefelle. Hun trivdes godt på sykehjemmet og hun var lett å snakke med.

Fra båttur i 1979: Labsjef Harald Nybø, fru Sjørbotten og fru Skaarbekk.

Hun fortalte at Jan Wessel høsten 1979 som takk til de tre eldste gjenlevende ansatte, hadde invitert dem på båttur til København – med sine hustruer. Dette var nesten ett år etter Tandberg-konkursen. De som var med, var alle ansatt i 1928 og 1937. Det var lab-sjef Harald Nybø, regnskapssjef Trygve Strømberg og personalsjef Sigurd Skaarbekk, alle sammen med sine hustruer. Bjørg Sjørbotten var som enke etter salgssjef Ingvald Sjørbotten også invitert. Jan Wessel var i 1972 selv blitt enkemann. Det ble en hyggelig båtreise, men Wessel var blitt noe redusert, fortalte fru Sjørbotten til meg. Hun hadde et bilde fra båtturen som hun skulle postlegge til meg. Det takket jeg henne for. Bildet er med Harald Nybø, fru Sjørbotten og fru Skaarbekk. Jan Wessel døde høsten 1980.

Asbjørn Bjørvik, Radionette-sjefen etter Jan Wessel, hadde jeg ofte kontakt med. Han ringte meg, jeg mener det var i 1990, og inviterte meg til rekeaften med kaffe og kaker i sitt hjem på Røa. Der ville han samle noen flere fra Radionette. I Sandvika tok jeg med tidligere innkjøpssjef Webjørn Remen.

Tidligere Radionette-ledere på rekeaften hos Bjørvik: Skaarbekk, Nybø, Strømberg, Ottesen, Remen, Bjørvik, Kopperud og Hildisch.

Hos Bjørvik var vi syv personer, alle var tidligere sentrale personer i Radionette. Jeg hadde med kamera som jeg ga til fru Ellen Bjørvik. Jeg ba henne om å ta et foto av oss. De syv personene på fotoet rundt bordet var Skaarbekk, Nybø, Strømberg, Ottesen, Remen, Bjørvik, Kopperud og Hildisch. Det er et historisk bilde, mener jeg. Asbjørn Bjørvik døde i 1995.

I flere år hadde jeg kontakt med tidligere personalsjef i Radionette, Sigurd Skaarbekk. Sammen med sin ektefelle var han invitert til middag hos oss på Røyse. Riktig hyggelig var det. Vi snakket også mye om vi kunne få til at mange av de tidligere ansatte i Radionette kunne samles til et kollega-treff på Røyse. Det måtte holdes på en noe sommerlig dag, siden vi skulle samles på gårdens tun. På den største, øverste plenen var det god plass til mange mennesker. Skaarbekk kunne ordne det praktiske, og han fikk til at omtrent sytti personer kunne samles hos forfatteren/Hildisch, våren 1992. Tidligere klubbformann Harald Bakke skulle i samarbeid med Skaarbekk få med flere fra produksjonen til dette treffet på Røyse. Dessverre kunne ikke tidligere lab-sjef Harald Nybø komme, siden han i sin høye alder hadde fått dårlig syn.

Radionette Junior -gave fra Peter Wessel.

Det ble en hyggelig sammenkomst, praten gikk livlig, på en solfylt dag - til kaker og noe å drikke. Wessel-familien kom med Peter, ektefellen Karen Marie Wessel og Elisabeth Wessel. De kom noe senere.

Peter Wessel overrakte to flotte gaver til meg. Det ene var et innrammet bilde av daværende prins Harald i militærtjeneste, hvor prinsen sammen med tre militærvenner lytter på den klassiske Kurér radio. Dette bildet hadde tidligere hengt på kontoret til Jan Wessel i Sandvika-bygget. Bildet tok Wessel med seg hjem da han flyttet ut av Sandvika-bygget. Den andre gaven var en Radionette Junior-radio fra 1950-tallet. Bildene av prins Harald med Kurér-radioen og Junior-radioen har forfatteren fortsatt. Peter Wessel gikk bort i 2016.

Samling hos artikkelforfatteren, Røyse, 1992

 

 

Powered by Labrador CMS