Kraftforsyninger:

Tok patent på termisk styring

TDK har fått innvilget patent på ny måte å håndtere termiske utfordringer i kraftforsyninger.

TDK Corporation kunngjorde i går at TDK-Lambda UK sin “Power Supply Apparatus” patentsøknad er innvilget av UK Intellectual Property Office. Den nye termiske strategien som dekkes av patentet skal føre til strømforsyninger som er fleksible i sine kjølekrav, holder hørbar støy på et minimum, og som er enkle for kunder å integrere i systemene sine, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Termisk styring er en av de viktigste tekniske utfordringene å overvinne i utformingen av ethvert system, forklarer Martin Coates, teknisk direktør, TDK-Lambda UK. - Svært ofte er det “hot spots” i systemer som krever en uforholdsmessig høy luftstrøm over dem for å holde komponenttemperaturer innenfor akseptable grenser. Dette fører igjen ofte til overdreven hørbar støy fra viftekjøling og/eller begrensninger i systemets termiske ytelse, fremholder han.

Det er to etablerte teknikker for å overvinne utfordringen med termisk styring. En metode er å øke enhetens dimensjoner for å gi bedre luftstrøm. Å øke effektiviteten er en annen teknikk, og dermed minimere intern varmespredning. Å øke enhetsstørrelsen er ofte uakseptabelt, siden enheter blir sett på som lite konkurransedyktige og overdrevent store, noe som gjør dem vanskelige å integrere i systemer. Etter hvert som kraftforsyningseffektiviteten øker, gjelder loven om avtagende avkastning, og trinnvise forbedringer blir for dyre. Fremfor alt kommer begge teknikkene med økte materialkostnader, ifølge Coates.

Den nye termiske styringsmetoden som brukes i produksjon av CUS400M-serien med AC-DC-strømforsyninger, dekket av patentet, skal overvinne disse problemene ved å bruke eksisterende metallstruktur i systemet for kjøling. Gjennom nøye kretskortdesign og bruk av termisk ledende plast, spres varmen som genereres av de elektroniske komponentene og overføres til systemchassiset. Dette betyr at god termisk ytelse kan oppnås med vesentlig lavere luftstrøm, noe som resulterer i redusert hørbar støy fra den tregere viften.

Mange medisinske og industrielle applikasjoner krever en topp utgangseffekt i noen få minutter, men relativt lav kontinuerlig hvileeffekt. - Designmetodikken betyr også at enheten er mer motstandsdyktig mot toppbelastning siden den termiske tidskonstanten er vesentlig lengre enn i tradisjonelle design, legger Coates til. - Dette betyr at de interne komponenttemperaturene ikke stiger like raskt for toppbelastning, noe som reduserer belastningen på komponentene og øker strømforsyningens levetid. Dette gjør oss i stand til å tilby CUS400M-serien med fem års garanti. I tillegg kan CUS400M erstatte større, dyrere konveksjonskjølte produkter som vurderes kontinuerlig for toppbehovet, noe som gir en kostnadsbesparelse for kunden, hevder Coates.

Powered by Labrador CMS