USB-kontroller:

20 Gbps USB periferikontroller

Infineon lanserer industriens første 20 Gbps universelle USB periferikontroller.

Publisert

Infineon Technologies AG lanserer i dag en utvidelse, i form av EZ-USB FX20 programmerbar USB periferikontroller, i sin EZ-USB produktfamilie. Denne skal gjøre det mulig for utviklere å lage USB-enheter som oppfyller de høyeste ytelseskravene innen AI, bildebehandling og nye applikasjoner.

Den nye periferkontrolleren tilbyr høyhastighetstilkobling med USB 20 Gbps og LVDS-grensesnitt, og øker ifølge produsenten den totale båndbredden opptil seks ganger i forhold til forgjengeren, EZ-USB FX3.

– Med den økende populariteten til USB-enheter, øker også etterspørselen etter kompatible og tilpasningsdyktige USB-kontrollere, uttaler Ganesh Subramaniam, Senior Vice President og General Manager for Wired Connectivity Solutions Product Line hos Infineon. – Derfor forbedrer vi kontinuerlig funksjonene og ytelsen til våre EZ-USB perifere kontrollere og er glade for å støtte utviklere med vårt nye tillegg til produktfamilien, og gi dem en fleksibel komponent for å lage kraftige og avanserte applikasjoner, fremholder han.

EZ-USB FX20 kommer i en 10 x 10 mm² BGA-pakke og krever lite kortplass. Den støtter også direkte USB-C-tilkobling uten en høyhastighets signalmultiplekser, noe som forenkler designprosessen. Utviklingssettet for hurtigstart inkluderer fastvare og et konfigurasjonsverktøy for enkel integrasjon. Den leveres med en standard FPGA Mezzanine Card (FMC)-kontakt for enkel tilkobling til FPGA-kort og et alt-i-ett-programmerings- og feilsøkingskort. 

I tillegg tilbyr den eksterne kontrolleren et omfattende sett med applikasjonsnotater for maskinvare- og programvaredesign for å forenkle utviklingen av høyytelsesenheter for ulike applikasjoner.

EZ-USB FX20 er utstyrt med to ARM Cortex-M4 og M0+ kjerne-CPUer, 512 KB Flash, 128 KB SRAM, 128 KB ROM og syv serielle kommunikasjonsblokker (SCB). Den inkluderer også en kryptografisk akselerator og et dataundersystem med høy båndbredde som muliggjør DMA- (direkte minnetilgang) dataoverføringer mellom LVDS/LVCMOS og USB-porter med hastigheter på opptil 20 Gbps. Dataoverføring støttes også av ytterligere 1 MB SRAM for USB-databufring.

Ettersom periferikontrolleren integrerer USB-C-portorienteringsdeteksjon og flip-mux-funksjonalitet, er ingen ekstern logikk nødvendig.

Mer informasjon her.



Powered by Labrador CMS