Smarthus:

Støtter Matter, Zigbee og Bluetooth Low Energy

Qorvo har lansert en system-på-brikke (SoC) for smarthusenheter ved hjelp av Matter-protokollen og en ny trådløs teknologi.

Publisert

QPG6200L er det første produktet basert på en ny laveffekts trådløs tilkoblingsplattform som Qorvo kaller ConcurrentConnect.

Tilhørende utviklingssett som nå er tilgjengelig fra Qorvo.

Den trådløse teknologien støtter Matter, Zigbee og Bluetooth Low Energy med en dvalestrøm på mindre enn 1 µA, 30 % lavere enn konkurrerende brikker, og en sendeeffekt på opptil 10dBm med antennediversitet. En ARM Cortex-M4F-kontrollerkjerne kjører på opptil 192 MHz med 2 MB NVM og 336 kB RAM for applikasjonene mens en M0+-kjerne og sanntids-MAC håndterer protokollene.

QPG6200L støtter flere protokoller på separate kanaler samtidig, og leverer den høyeste RF-ytelsen og påliteligheten for et bredt spekter av forbruker-IoT-applikasjoner, inkludert smart belysning, sensorer og hjemmehuber. Den har også et innebygd sikkerhetselement og er PSA-sertifisert nivå 2 for IoT-sikkerhet.

Ettersom det globale markedet for smarthusenheter fortsetter å vokse, der IDC anslår at det globale salget vil nå 1,2 milliarder enheter innen 2028, sier Qorvo at QPG6200L kan spille en kritisk rolle i å støtte den neste bølgen av tilkoblede enheter.

Et nøkkelferdig design for Matter over Thread forenkler designprosessen samtidig som det sikrer robust sikkerhet og ytelse på tvers av nettverket. PSA Level 2-sertifiseringen sikrer at QPG6200L-løsningen oppfyller sikkerhetsstandarder for å beskytte mot vanlige programvareangrep.

En optimalisert design med en 4×4 QFN32-pakke og 2-lags mønsterkort-støtte tar sikte på å gi en lavkostnadsimplementering.

Prøver av QPG6200L SoC og utviklingssett er tilgjengelig nå, med full produksjon planlagt tidlig neste år.

 

Powered by Labrador CMS