Kraftelektronikk:

Analog/digital kombo kraftstyring

Skal gi funksjonalitet tilsvarende en fullt digitalt styrt kraftforsyning med lavt effektforbruk.

Publisert

ROHM har etablert LogiCoA, en kraftforsyningsløsning for små og mellomstore industri- og forbrukerutstyr (30W til 1kW klasse). Den skal gi samme funksjonalitet som fulldigitale kraftforsyninger med lavt strømforbruk og kostnad tilsvarende analoge kraftforsyningstyper.

Analogt styrte kraftforsyninger brukes ofte i industriell robotikk og halvlederproduksjonsutstyr som opererer i middels effektområde. De siste årene har imidlertid disse kraftforsyningene også vært pålagt å gi et høyt nivå av pålitelighet og presis kontroll som gjør det vanskelig å møte markedskrav med kun analoge konfigurasjoner. På den annen side, mens fullt digitalt kontrollerte strømforsyninger muliggjør finkontroll og innstillinger, er de ikke utbredt i det lave til middels effektområdet på grunn av det høye strømforbruket og kostnadene til den digitale kontrolleren. For å løse dette problemet utviklet ROHM LogiCoA kraftløsningen som utnytter styrken til både analog og digital teknologi. Høyytelses laveffekt LogiCoA MCU-er brukes for å lette kontroll av en rekke strømforsyningstopologier.

ROHMs LogiCoA-løsning skal være bransjens første (per 10. juli 2024, ifølge ROHM) "analog-digital fusjonskontroll"-kraftforsyning som kombinerer en digital styreblokk sentrert rundt LogiCoA MCU med analoge kretser som består av silisium-MOSFETer og andre kraftkomponenter.

I en heldigitalt styrt kraftforsyning kan funksjonene som håndteres av digitale kontrollere som høyhastighets CPUer eller DSPer behandles av MCUer med få bits, noe som gjør det mulig å oppnå økt funksjonalitet som er vanskelig å realisere med en analog kontrollstrømforsyning på lavt strømforbruk og kostnad. Denne løsningen gjør det imidlertid mulig å korrigere ytelsesvariasjoner i perifere komponenter i henhold til strømforsyningskretsen ved å lagre ulike innstillinger som strøm- og spenningsverdier i LogiCoA MCU. Som et resultat er det ikke nødvendig å vurdere designmarginer, i motsetning til analoge kontrollstrømforsyninger, noe som bidrar til mindre kraftforsyninger med større pålitelighet. I tillegg, siden driftsloggdata kan registreres i MCUs ikke-flyktige minne, er den egnet for kraftforsyninger i industrielt utstyr som krever logging som en sikkerhet i tilfelle feil.

Referanse-/utviklingskort er på vei.

Powered by Labrador CMS