Sensornettverk:

ICer for voksende IO-Link marked

Renesas lanserer firekanals master-IC og sensorsignalprosessor for det voksende IO-Link markedet.

Publisert

Halvlederselskapet Renesas Electronics Corporation lanserer nå to halvlederløsninger for det raskt voksende IO-Link markedet: Den firekanals master-ICen CCE4511 og ZSSC3286 – en «IO-Link-klar» tokanals resistiv sensorsignalprosessor.

– Vår store base av industrielle kunder har bedt oss om nye løsninger for å dra nytte av IO-Link-protokollen, uttaler Leopold Beer, leder for Connectivity Sensor Division i Renesas. – Disse to nye produktene gir begge bransjeledende ytelse og funksjonalitet for IO-Link-applikasjoner, og vi forventer ytterligere tilbud for dette viktige markedet, sier han.

IO-Link er en digital kommunikasjonsprotokoll som brukes mest i industrielle automatiseringsapplikasjoner. Som en standardisert teknologi muliggjør den sømløs kommunikasjon mellom sensorer, aktuatorer og andre enheter i et automatiseringssystem. IO-Link har blitt stadig mer populært de siste årene på grunn av dens evne til å gi sanntidsdata og diagnostikk og ikke minst brukervennlighet og kompatibilitet med eksisterende systemer. Den regulerer og reduserer også kabling, forbedrer datatilgjengeligheten og tilbyr ekstern konfigurasjon og overvåking. Markedsundersøkelsesfirmaet Infogence Global Research anslår at IO-Link vil vokse med over 20 prosent per år, til over 34 milliarder USD i 2028.

Masterkrets

Den nye CCE4511 hevdes å være bransjens første fire-kanals master-IC for IO-Link-protokollen med 500mA kjørestrøm for hver kanal, og skal gi en rekke fordeler i forhold til to-kanals masterenheter. Det sparer energi, reduserer kretskortstørrelsen og krever færre eksterne komponenter enn konkurrerende tilbud.

CCE4511 tilbyr et høyspennings grensesnitt sammen med overspenningsdeteksjon og overstrømsbeskyttelse. For å forbedre applikasjonsytelsen leveres en integrert IO-Link Frame Handler, som automatiserer de fleste kommunikasjonsoppgavene på lavere lag. Dette reduserer belastningen på mikrokontrolleren (MCU) betydelig, som dermed får mer ytelse for andre oppgaver, og/eller lar designere bruke en rimeligere MCU. CCE4511 har en omgivelsestemperatur på opptil 125ºC for tøffe industrielle miljøer. Den støtter også deteksjon av klar-pulser fra IO-Link-enheter, som kreves for å oppfylle den nylig definerte IO-Link Safety System Extension.

Signaltilpasning

ZSSC3286 er en tokanals sensorsignaltilpasningskrets (SSC) for svært nøyaktig forsterkning, digitalisering og sensorspesifikk korreksjon av sensorsignaler. Den støtter IO-Link-tilkobling med en integrert IO-Link-stakk som kjører IO-Link Smart Sensor Profile for digital måling og veksling av sensorer. Enheten er egnet for bro- og halvbrosensorer, så vel som eksterne spenningskildeelementer. Digital kompensasjon av sensoroffset, sensitivitet, temperaturavdrift og ikke-linearitet oppnås via en 32-bit Arm-basert matematisk kjerne som kjører en korreksjonsalgoritme med kalibreringskoeffisienter lagret i et ikke-flyktig, omprogrammerbart minne. Den programmerbare, integrerte sensorfronten skal tillate optimal bruk av ulike sensorer for et bredt spekter av bruksområder.

ZSSC3286 skal også være den første sensorsignalbehandlingen med en integrert IO-Link-kompatibel stakk. Tradisjonelt har en ekstra mikrokontroller blitt brukt til å kjøre stakken. ZSSC3286 eliminerer behov for en MCU, og sparer dermed kortplass og kostnader. Den tilbyr også to parallelle ADC-er med opptil 24-bits oppløsning, en målingsplanlegger for optimalisert ytelse og avanserte systemdiagnosefunksjoner.

 

Powered by Labrador CMS