Kunstig intelligens:

Blokkskjema over AI-tilleggsprosessoren Akida Pico.

Laveffekt AI-akselerator

BrainChip lanserer den mest energigjerrige tilleggsprosessoren for AI-akselerasjon til nå.

Publisert Sist oppdatert

BrainChip Holdings Ltd påberoper seg å være verdens første kommersielle produsent av ultra-laveffekt, heldigitale, hendelsesbaserte, hjerneinspirerte AI-prosessorer.

I dag introduserte de Akida Pico, den mest energigjerrige AI-akselerasjons-tilleggsprosessoren, som skal muliggjøre utvikling av svært kompakte, ultralaveffekts, bærbare og intelligente enheter for kroppsnære og sensorintegrert AI i forbruker-, helse-, IoT-, forsvars- og vekkeapplikasjoner. Akida Pico akselererer spesifikke nevrale nettverksmodeller for avgrensede brukstilfeller, for å skape en ultra-energieffektiv, rent digital arkitektur. Akida Pico skal videre muliggjøre sikker personalisering for applikasjoner inkludert stemmeoppvåkningsdeteksjon, søkeordoppsporing, talestøyreduksjon, lydforbedring, tilstedeværelsesdeteksjon, personlig stemmeassistent, automatisk ringeklokke, kroppsnær AI, stemmegrensesnitt for ulike apparater og mer.

Den siste innovasjonen fra BrainChip er bygget på den hendelsesbaserte dataplattformkonfigurasjonsmotoren Akida2, som kan eksekvere med effekt som er egnet for batteridrevet drift, på mindre enn én milliwatt.

Akida Pico tilbyr energieffektivt fotavtrykk for å vekke mikrokontrollere eller større systemprosessorer, med et nevralt nettverk for å filtrere ut falske alarmer for å bevare strømforbruket til en hendelse oppdages. Den skal være egnet for sensorhuber eller systemer som må overvåkes kontinuerlig ved bruk av bare batteristrøm med sporadiske behov for ekstra prosessering fra en vert.

BrainChips egenutviklede MetaTF-programvareflyt skal gjøre det mulig for utviklere å kompilere og optimalisere deres spesifikke Temporal-Enabled Neural Networks (TENNs) på Akida Pico. Med MetaTFs støtte for modeller laget med TensorFlow/Keras og Pytorch slipper brukere å lære et nytt maskinspråkrammeverk mens de raskt utvikler og distribuerer AI-applikasjoner for Edge, opplyser selskapet.

Powered by Labrador CMS