IoT:

Radiomodul for proprietære løsninger

Würth Elektronik lanserer sin Ophelia-III radiomodul, som de mener er perfekt egnet for proprietære løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Den nye, kompakte radiomodulen Ophelia-III tilbys som en del av Würth Elektroniks "Build Your Own Firmware"-konsept. Produsenten gjør det mulig å utvikle tilpassede radioløsninger i frekvensområdet 2402 til 2480 MHz med denne modulen, som kommer uten fastvare.

Applikasjonene spenner fra den mye brukte Bluetooth LE for spesifikk bruk til proprietære, svært tilpassede radioprotokoller.

Ophelia-III er basert på brikkesettet nRF52840 fra Nordic Semiconductor, en 32-biters ARM Cortex M4F CPU, og er utstyrt med 1 MB flashminne, 256 kB RAM og ulike grensesnitt (UART, SPI, I²C, ADC, 17 GPIOer, Nano-SIM).

Modulen, som måler 12 × 8 × 2 mm, er mer kompakt enn sammenlignbare modeller på markedet. Takket være det optimaliserte antennedesignet har den lavt strømforbruk ved en sendeeffekt på opptil +8 dBm. I hvilemodus er strømtrekket bare 0,4 µA – noe som gjør modulen egnet for batteridrevne enheter. Würth Elektronik legger særlig vekt på å gi frihet i applikasjonsutvikling med denne radiomodulen, skriver de i en pressemelding. Ophelia-III har både en antennekontakt og en intern antenne, samt 17 konfigurerbare GPIOer. Radiomodulen er basert på samme maskinvareplattform som den velprøvde Proteus-III Bluetooth LE-modulen, hvis sertifiseringsdokumenter kan gjenbrukes for å sertifisere Ophelia-III-løsninger. Et evalueringskort og en SDK er tilgjengelig for applikasjonsutvikling.

Powered by Labrador CMS