Satellitt-IoT:

Nordic Semi i satellittsamarbeid

Iridium skal samarbeide med Nordic Semiconductor om integrasjon av Iridium NTN Direct.

Publisert

Iridium Communications Inc. som er en ledende leverandør av global tale- og datasatellittkommunikasjon, kunngjorde i dag samarbeid med Nordic Semiconductor for tidlig integrasjon av sin Iridium NTN Direct-tjeneste i Nordics LTE-M/NB-IoT-moduler og brikkesett.

Nordic Semiconductor på sin side er en global leder innen trådløse tilkoblingsløsninger med lavt strømforbruk, inkludert mobilt IoT (LTE-M, NB-IoT), Wi-Fi, Bluetooth LE og Thread, og er klarert av verdensledende merkevarer på tvers av forbruker-, industri- og helsesektorene. Nordics komplette mobilnettbaserte IoT-løsninger er egnet for tilkoblede enheter for global sporing, verktøymåling og industriell fjernovervåking og kontroll.

Iridium NTN Direct er planlagt å være verdens første virkelig globale NB-IoT-tjeneste. Som et produkt av Iridiums Project Stardust-initiativ, utvikler Iridium denne kapasiteten i samsvar med 3rd Generation Partnership Projects (3GPP) nylige beslutning om å akseptere Iridium-aktiverende forbedringer i sin neste utgivelse.

Dette vil tillate Iridiums satellitttjeneste å være tilgjengelig for alle enheter med et 3GPP versjon 19 kompatibelt brikkesett. Nordic planlegger å innlemme Iridium NTN Direct-tjenestens globale kommunikasjonsevne som en del av sitt veikart for 3GPP versjon 19 NTN, og dra nytte av den etablerte påliteligheten og erfaringen til Iridium-nettverket.

– Nordic Semiconductor er en industrileder som fortsetter å være i forkant av innovasjon med sine laveffekts LTE-M- og NB-IoT-moduler og brikkesett, kommenterer Bryan Hartin, konserndirektør, Iridium. – Integrasjonen av Iridium NTN Direct i modulene og brikkesettene markerer et nytt kapittel i Nordics historie og vil skape et univers av forbruker- og industrielle enheter med muligheten til å holde kontakten fra hvor som helst på jorden. Vi ser frem til å samarbeide med Nordic Semiconductor, og de bringer både brikkesett- og enhetsopplevelsen deres til Iridium-økosystemet, fastslår han.

– Iridium er en global leder innen satellittkommunikasjon, påpeker Øyvind Birkenes, konserndirektør for Long Range BU hos Nordic Semiconductor. – Det er spennende at Iridium tar steget for å muliggjøre 3GPP-standard NB-IoT-moduler og brikkesett som Nordics nRF9151 for å koble til sitt nettverk av satellitter. Dette bidrar til å bringe visjonen om universell tilkobling for global og massiv IoT til live, fremholder han.

Powered by Labrador CMS