instrumentering:

Ekstremt nøyaktig frekvens- og tidsreferanse

Svenske Pendulum Instruments, lanserte i går sin nye FTR-210R Rubidium Frequency and Time Reference. Instrumentet gir blant annet kontinuerlig kalibrering til UTC.

Publisert Sist oppdatert

FTR-210R er en ultrastabil frekvens- og tidsreferanse med unik innebygd valgfri sporbarhet til UTC (koordinert universaltid). Den interne rubidium atomklokken styres av de globale navigasjonssatellittsystemene (GNSS), f.eks. GPS, Galileo, Beidou og Glonass, for å gi en frekvensstabilitet på 1x 10-12 og en bransjeledende tidsforskyvning til UTC på 10 ns rms.

En annen unik funksjon er parallell, kontinuerlig og uavhengig tids- og frekvenssammenligning med de kringkastede GNSS-signalene, for å gi en kontinuerlig kalibrering av FTR-210R-utgangen til UTC (GPS). Disse sammenligningsdataene er tilgjengelige for brukeren, som når som helst kan laste ned et ekte sporbarhetsdokument med offset til UTC og med bekreftet usikkerhet. Takket være denne valgfrie funksjonen trenger ikke brukeren å sende frekvens- og tidsreferansen for årlig akkreditert kalibrering, noe som sparer kostnader og eliminerer nedetid.

Pendulum Instruments

Selskapets røtter går tilbake til 1950-tallet, da Pendulum var den svenske avdelingen av Philips Test & Measurement-divisjon. Pendulum Instruments ble en spin-off i 1998, og har vokst betydelig siden den gang, gjennom egen utvikling og oppkjøp. Pendulum Instruments har i dag kontorer i Polen, Sverige, Kina og USA, og har salgsrepresentanter i cirka 100 land på alle kontinenter pluss servicesentre i flere land.

Representant i Norge er Adeptor AS.

Andre alternativer inkluderer en måleinngang for frekvens- og tidsparametere fra DC til 400 MHz, som konverterer FTR-210R til en énboks frekvens- og tidskalibrator med ultrahøy ytelse. Måleresultater er gitt som numeriske, statistiske og grafiske data. Når det kombineres med sporbarhetsalternativet, kan fullt sporbare kalibreringsrapporter for den tilkoblede enheten under test genereres for opplasting til en PC.

Standard referansefrekvenser er 5x 10 MHz og 1x 5MHz. Alternativene inkluderer en programmerbar pulsgenerator fra 0,5 Hz til 100 MHz, i tillegg til 4 valgfrie utganger på 4x 10 MHz sinus, 0,1/1/5/10 MHz sinus eller 4x 1 pps (puls per sekund). Ethernet, enten kablet eller trådløst, bruker innebygd VPN og webserver for lokal- eller fjernkontroll, overvåking, alarmhåndtering og nedlasting av instrumentdata. Prisene starter på 7500 USD.

– Vi har med suksess levert hundrevis av våre sporbare GPS-89 GPS-kontrollerte rubidium-frekvensreferanser over hele verden i mange år. Vi har lyttet til ønsker om forbedringer, og jeg er glad for å kunne meddele at vi nå har lagt til GNSS, ultra-høystabilitet 1 pps, valgfri måleinngang og Ethernet-webserverfunksjonalitet, uten å ofre sporbarheten, ultra- høyfrekvent ytelse, og brukervennligheten til GPS-89.

Med den nye FTR-210R tilbyr vi nå en optimal og kostnadseffektiv løsning til våre kunder innenavansert metrologi, militære og ledende industribedrifter. For våre kunder betyr spesielt det innebygde sporbarhetsalternativet 100 % trygghet for kontinuerlig korrekt drift, kostnadsbesparelser og ingen nedetid på grunn av kalibrering, sier Harald Kruger, administrerende direktør i Pendulum Instruments.

Powered by Labrador CMS