Test & måling:

VNA for moderne RF-design

Siglent lanserer sin nye VNA (Vector Network Analyzer) plattform SNA6000A med stort dynamisk område og båndbredde opp til 26,5 GHz.

Publisert Sist oppdatert

Siglent har introdusert sin nye SNA6000A Vector Network Analyzer-serie, etter sigende designet for å møte de strenge kravene til moderne RF-design – ifølge distributøren Auglit AS med «enestående spesifikasjoner» og et bredt spekter av kraftige funksjoner.

Serien inkluderer åtte modeller som tilbyr båndbredder på 13,5 GHz og 26,5 GHz. Hver båndbredde er tilgjengelig i både 2-ports og 4-ports konfigurasjoner. I tillegg kommer alle modellene i en standardversjon, eller en utvidet versjon (SNA61xxA) utstyrt med Direct Receiver Access (DRA), som skal forbedre fleksibiliteten og ytelsen til instrumentet, spesielt i avanserte applikasjoner.

Siglent ECal

Et høyt dynamisk område muliggjør mer presise og pålitelige målinger, avgjørende for forskning, utvikling og produksjon. SNA6000A skiller seg ut med et dynamisk område som overstiger 135 dB, noe som gjør den egnet for detaljert analyse av svake signaler, selv i nærvær av sterkere. Dette gjør analysatoren til en perfekt løsning for oppgaver som å måle filtre med lavt innsettingstap og høy stoppbåndsdempning. I tillegg bidrar det høye dynamiske området til å redusere signalforvrengning, forbedre signalintegriteten og forbedre kalibreringsnøyaktigheten, spesielt i scenarier der eksterne faktorer som kabler eller adaptere må minimeres.

I praksis kan ikke kalibrering alene alltid fullstendig eliminere all ytre påvirkning. Derfor er det viktig å ha de riktige verktøyene for å dempe forstyrrelser fra kabler eller testuttak. SNA6000A-serien gir funksjoner som et justerbart referanseplan, fjerning av adapter og integrering/av-integrering for å løse disse problemene effektivt.

Time Domain Reflectometry (TDR)-funksjonene forbedrer analysatoren med muligheten til å diagnostisere og karakterisere signalveier, linjer og kabler grundig. Disse funksjonene kan legges til SNA6000A med alternativene SNA6000-TDA og SNA6000-TDR. TDR-alternativet gjør det også mulig å lage øyediagrammer, som er kritiske for å vurdere signalintegritet i høyhastighets digital kommunikasjon. Kombinasjon av TDR med VNA gir mulighet for jitteranalyse, avgjørende for å undersøke den tidsmessige stabiliteten til signaler – begge nøkkelfunksjoner i utvikling av høyhastighets digitale systemer.

I tillegg kan analysatoren oppgraderes til å utføre pulsmålinger, noe som er spesielt fordelaktig når man karakteriserer høyfrekvente komponenter under virkelige driftsforhold, som radar og kommunikasjonssystemer. Denne metoden tillater detaljert analyse av komponenter med korte pulser, presis evaluering av raske svitsjeoperasjoner og optimalisering av ytelsen i tidssensitive applikasjoner.

Integreringen av en spektrumanalysefunksjon i en vektornettverksanalysator (VNA) åpner for utvidede muligheter, spesielt innen utvikling og testing av høyfrekvente forsterkere, oscillatorer og kommunikasjonssystemer. Denne utvidelsen er også tilgjengelig som et alternativ, nemlig SNA6000-SA. Den tillater presis analyse av harmoniske, intermodulasjonsprodukter og andre ikke-lineære effekter, samtidig som den optimerer signalkvalitet og båndbreddeutnyttelse i kommunikasjonsapplikasjoner. Kombinasjonen av VNA og spektrumanalyse i én enhet gir ikke bare plass- og kostnadsbesparende fordeler, men muliggjør også dypere og mer omfattende signalkarakterisering. Denne utvidede målefunksjonaliteten fører til mer effektiv diagnostikk og forbedret innsikt i oppførselen til høyfrekvente komponenter og systemer.

SNA6000-SMM

I tillegg til funksjonene og utvidelsene som er beskrevet, er det for øyeblikket ytterligere to alternativer tilgjengelig. For det første SNA6000-SMM skalarmikseranalyse, det vil si måling på frekvenskonverterende komponenter. For det andre, materialanalysealternativet. Dette gjør det mulig for VNA å bestemme viktige parametere for elektroniske applikasjoner, spesielt permittiviteten og permeabiliteten til materialer. En integrert formeleditor og masketest støtter utviklere i å analysere testobjektet og øke hastigheten på evalueringen. Den store 12-tommers berøringsskjermen kan konfigureres fleksibelt og muliggjør en tydelig visning av flere vinduer med ulike mål.

For å karakterisere store RF-nettverk i et komplett testsystem med flere porter, kan SNA6000A pares med Siglent SSM5000A Switch Matrix serie. Tilgjengelig med 2 eller 4 inngangsporter for å matche VNA, fanger systemet sekvensielt opp S-parametre over opptil 24 utganger. Med mange tilgjengelige svitsjekonfigurasjoner skal du raskt kunne designe et tilpasset testsystem som er skreddersydd for enhetene dine, og tilbyr høy verdi sammenlignet med konkurrerende pakkeløsninger. SSM5000A-serien kobles til analysatoren via USB eller LAN, med automatisk matrisedeteksjon og portallokering. Brukere kan enkelt betjene det som et komplett multiport vektornettverk, med programvaren allerede integrert i VNA-fastvaren.

Powered by Labrador CMS