Signalkontrollere:

Forsterkede signalkontrollere for sanntidsberegninger

Microchips digitale signalkontrollere med forbedret presisjon og eksekvering av sanntidsstyring: Nå med flyttallsenhet og ny DSP-motor.

Publisert

Ettersom innvevde systemer blir mer komplekse og behovet for mer ytelse øker, har Microchip Technology lansert sin dsPIC33A Core familie med Digitale Signalkontrollere (DSCer). Ingeniørers evne til å lage sofistikerte, beregningsintensive innvevde styringsalgoritmer er avgjørende for å oppnå overlegen driftseffektivitet i motorstyrings-, strømforsynings-, lade- og sensorsystemer, påpeker selskapet i en pressemelding. Bygget rundt en 32-bit Central Processing Unit (CPU)-arkitektur med en 200 MHz driftshastighet, inkluderer dsPIC33A-familiens avanserte kjerne en Double-Precision Floating-Point Unit (DP FPU) og DSP-instruksjoner for numerisk intensive oppgaver i mange lukket-sløyfe styringsalgoritmer.

dsPIC33A-arkitekturen skal tilby høy ytelse og presis sanntidsstyring kombinert med et omfattende økosystem for utviklingsverktøy for å strømlinjeforme og akselerere designprosessen.

– dsPIC33A DSCene endrer hverdagen for utviklere fordi de er designet for å tilby presisjonen, effektiviteten og avanserte funksjoner som trengs for å flytte grensene for innvevd systemytelse, sa Joe Thomsen, visepresident for Microchips forretningsenhet for digitale signalkontrollere. – Med sin evne til å muliggjøre komplekse design, adressere sikkerhets- og trygghetskrav, integrere avansert funksjonalitet og akselerere time-to-market, setter dsPIC33A-familien våre kunder i stand til å sikre en større markedsandel med innovative, konkurransedyktige design, fremholder han.

De nye DSCene er utvidet med forbedret matematikk- og dataprosessering, høyere kodeeffektivitet, raskere kontekstsvitsjing og redusert latens (signalforsinkelse). Denne lavere latensen gir raskere responstid på forbigående og sikkerhetskritiske hendelser. 

Nye og oppgraderte periferkretser – slik som høyoppløselige PWMer spesielt utviklet for motorstyring og digital kraftomforming – er designet for å støtte progressiv teknologiutvikling i ulike markeder, inkludert bil-, industri-, forbruker-, e-mobilitet-, datasenter- og bærekraftige løsninger. 

dsPIC33A-familien har integrerte analoge periferkretser, inkludert 12-bits ADCer med konverteringshastigheter på opptil 40 Msps, høyhastighets komparatorer og operasjonsforsterkere.

Disse analoge periferkretsene, sammen med Core Independent Peripherals (CIPs), muliggjør ifølge produsenten sofistikert måling og høy-ytelses styring. I tillegg muliggjør CIPene interaksjon mellom periferkretsene uten behov for CPU-involvering, noe som øker effektiviteten til en enkelt kontroller med tanke på å håndtere flere oppgaver. Resultatet er mer robust sanntidsstyring, samtidig som CPU-båndbredden reserveres for programvarestakker, funksjonell trygghetsdiagnostikk og sikkerhetsfunksjoner.

dsPIC33A komponentfamiliene er utstyrt med Flash-sikkerhetsfunksjoner, inkludert en uforanderlig tillitsrot, sikker feilsøking og begrenset minnetilgang. DSCenes Instruction Set Architecture (ISA) gjør det mulig å ta i bruk programvarekode generert av modellbaserte design for å forenkle kodegenerering. De kombinerte funksjonene gjør dsPIC33A DSCer godt egnet for applikasjoner som krever effektiv motorstyring for vifter, pumper og kompressorer; de administrerer også digital strømomforming for applikasjoner som AI-servere og innebygde ladere i elektriske kjøretøy og muliggjør sensorgrensesnitt for industri- og bilapplikasjoner.

Powered by Labrador CMS