Emulering og prototyping:

Dobler kapasiteten i FPGA-basert adaptiv SoC

AMD lanserer verdens største FPGA-baserte adaptive systembrikke for emulering og prototyping, med tilhørende verktøy for ASIC og SoC.

AMD lanserte i går den nye adaptive systembrikken (SoC) AMD Versal Premium VP1902, etter sigende verdens største adaptive SoC.

Systembrikken er en brikkebit- (chiplet) basert komponent i emuleringsklasse, uviklet for å strømlinjeforme verifikasjon av stadig mer komplekse halvlederdesign. Med dobbel så høy kapasitet som forrige generasjon, skal designere med denne løsningen kunne innovere og validere kundespesifiserte kretser (ASIC) og SoC-design med tanke å å bringe neste generasjon teknologier raskere på markedet.

AI-oppgaver øker kompleksiteten i brikkefremstilling, og krever neste generasjons løsninger for å utvikle morgendagens brikker. FPGA-basert emulering og prototyping gir ifølge AMD det høyeste nivået av ytelse, noe som tillater raskere silisiumverifisering og gjør det mulig for utviklere å gå videre i designsyklusen og starte programvareutvikling i god tid før tape-out av silisium.

Ettersom kompleksiteten vokser i ASIC- og SoC-design, spesielt med den raske utviklingen av AI- og ML-baserte brikker, er omfattende verifisering av både silisium og programvare før tape-out et must.

VP1902 hevdes således å levere bransjeledende kapasitet og tilkoblingsmuligheter, inkludert 18,5 millioner logiske celler for to ganger høyere programmerbar logikktetthet og doblet samlet I/O-båndbredde sammenlignet med forrige generasjon Virtex UltraScale+ VU19P FPGA.

Feilsøking er avgjørende for pre-silisium verifisering og samtidig programvareutvikling. Å finne og adressere bugs før tape-out holder programmene på tidsplan og budsjett. Denne systembrikken utnytter Versal-arkitekturen, inkludert programmerbart nettverk-på-brikken, for å gi opptil åtte ganger raskere feilsøking sammenlignet med forrige generasjon VU19P FPGA.

Designverktøyet AMD Vivado ML skal gi kundene en omfattende utviklingsplattform for raskt å designe, feilsøke og validere nye applikasjoner og teknologier og akselerere tiden til markedet. Nye funksjoner som støtter mer effektiv utvikling på VP1902 adaptive SoC inkluderer automatisert designavslutningsassistanse, interaktiv designtuning, fjernstyrt flerbruker sanntidsfeilsøking og forbedret backend-kompilering, som gjør det mulig for sluttbrukere å iterere IC-design raskere.

AMD opplyser at de samarbeider tett med EDA-fellesskapet for å hjelpe kundene med å gjøre innovasjoner og teknologivisjoner til virkelighet. – Å jobbe tett med de beste EDA-leverandørene, inkludert Cadence, Siemens og Synopsys, hjelper designere med å få tilgang til et økosystem av fullt utstyrte og skalerbare løsninger, heter det.

Oppstart av prøveleveranser av AMD Versal Premium VP1902 adaptiv SoC vil skje i 3. kvartal til kunder med tidlig tilgang, med forventet produksjon i første halvdel av 2024.

Powered by Labrador CMS