Mikroprosessorer:

Microchip satser 64 bit MPU

Microchip Technology utvider sin prosesseringsportefølje til å inkludere flerkjerne 64 Bit mikroprosessorer

Publisert

Sanntids, dataintensive applikasjoner som smart innvevd maskinsyn og maskinlæring (ML) flytter grensene for innvevde prosesseringsbehov, og krever mer strømeffektivitet, sikkerhet på maskinvarenivå og høy pålitelighet i nettverkskanten. Med lanseringen av sin PIC64 -portefølje utvider Microchip Technology sitt spekter innen dataprosessering for å møte de økende kravene til dagens innvevde design.

PIC64-familien gjør Microchip til en komplett løsningsleverandør for MPUer, og vil bli designet for å støtte et bredt spekter av markeder som krever både sanntids- og applikasjonsklassebehandling. PIC64GX MPU, den første av den nye produktlinjen som blir utgitt, muliggjør intelligente kantdesign for industri-, bil-, kommunikasjons-, IoT-, romfarts- og forsvarssegmentene.

– Microchip er ledende innen 8- 16- og 32-bits innvevde løsninger, og etter hvert som markedet utvikler seg, må produktlinjene våre også gjøre det. Tillegget av vår 64-bits MPU-portefølje gjør at vi kan tilby dataprosesseringsløsninger med lav, mellom og høy ytelse, uttaler Ganesh Moorthy, administrerende direktør og president for Microchip Technology. – PIC64GX MPU er den første av flere 64-bits MPUer designet for å støtte den intelligente kanten og møte et bredt spekter av ytelseskrav på tvers av alle markedssegmenter, legger han til. 

Den intelligente kanten krever ofte 64-biters heterogene dataløsninger med asymmetrisk prosessering for å kjøre Linux, sanntidsoperativsystemer og «bare metal» i en enkelt prosessorklynge med sikre oppstartsmuligheter. Microchips PIC64GX-familie håndterer intelligente kantprosesseringskrav i mellomområdet ved å bruke en 64-bits RISC-V firekjerners prosessor med asymmetrisk multiprosessering (AMP) og deterministiske latenser. PIC64GX MPU skal være den første RISC-V flerkjerneløsningen som er AMP-kompatible for systemer med flere kritiske nivåer. Den er designet med en firekjerners, Linux-kompatibel Central Processing Unit (CPU)-klynge, en femte mikrokontrollerklassemonitor og 2 MB fleksibel L2 Cache som kjører på 625 MHz.

Pinnekompatibel med PolarFire SoC

PIC64GX-familien kan skryte av pinnekompatibilitet med Microchips PolarFire SoC FPGA-enheter, og tilbyr mye fleksibilitet i utviklingen av innvevde løsninger. I tillegg vil 64-bits porteføljen utnytte Microchips brukervennlige økosystem av verktøy og støtteprogramvare, inkludert en rekke kraftige prosesser for å hjelpe med å konfigurere, utvikle, feilsøke og kvalifisere innvevde design.

Romfartskvalifisert

Samtidig lanseres PIC64 High-Performance Spaceflight Computing (PIC64-HPSC) familien som en del av Microchips første bølge av 64-bits tilbud. De romklassifiserte, 64-bits flerkjerne RISC-V MPUene er designet for å øke dataytelsen med mer enn 100 ganger samtidig som de leverer enestående strålings- og feiltoleranse for romfarts- og forsvarsapplikasjoner. NASAs Jet Propulsion Laboratory (NASA-JPL) kunngjorde i august 2022 at de hadde valgt Microchip til å utvikle en HPSC-prosessor som en del av det pågående kommersielle samarbeidet. PIC64-HPSC-familien representerer en ny æra av autonom romdatabehandling for NASA-JPL og den bredere forsvars- og kommersielle romfartsindustrien.

Fullt spekter

Med introduksjonen av sin PIC64-portefølje har Microchip blitt den eneste leverandøren av innvevde løsninger som aktivt utvikler et fullt spekter av 8-, 16-, 32- og 64-bits mikrokontrollere (MCUer) og mikroprosessorer (MPUer). Fremtidige PIC64-familier vil inkludere komponenter basert på RISC-V- eller Arm®-arkitekturer, og designere av innvevde systemer vil kunne dra nytte av Microchips ende-til-ende-løsninger – fra silisium til innvevde økosystemer – for raskere design, feilsøking og verifisering og redusert tid å markedsføre. For å lære mer, besøk Microchip 64-bit nettside.

Utviklingsverktøy

PIC64GX-familien støttes av PIC64GX Curiosity Evaluation Kit og vil ha integrasjon med Microchips MPLAB® Extensions for VS Code. PIC64 MPUene støttes også av Linux4Microchip-ressurser og Linux-distributører som Canonical Ubuntu OS, Yocto Project og Buildroot med støtte for Zephyr RTOS og tilhørende programvarestakker.

Powered by Labrador CMS