Industriell IoT:

Industrielle gatewayer med 4G

Advantech lanserer ICR-1600-serien med industrielle gatewayer for 4G-konnektivitet for enklere nettverksintegrering.

Publisert Sist oppdatert

Advantech, som beskriver seg som en ledende leverandør av industriell IoT, har kunngjort lanseringen av ICR-1600-serien med industrielle gatewayer for 4G-konnektivitet.

Denne nye serien er utviklet for å etterkomme den voksende etterspørselen etter pålitelig og kostnadseffektiv nettverkskonnektivitet i industrimiljøer, opplyser selskapet. ICR-1600-serien tilbyr robust ytelse, fleksibilitet og avanserte funksjoner til et bredt spekter av industrielle M2M- og IoT-applikasjoner, inkludert miljøovervåking, salgsautomater og generell overvåking. Fremhevede modeller som ICR-1602, ICR-1642 og ICR-1645 gir sømløs konnektivitet for Ethernet-enheter og seriebusser til LTE-mobilnettverk, og dekker dermed et viktig behov innen nettverksforbindelser.

ICR-1600-serien er utstyrt med en LTE Cat4-mobilmodul og har et system i moduldesignet som integrerer ICR-OS direkte i mobilmodulen. Dette skal gi en kompakt og kostnadseffektiv ruter, uten at det går på akkord med ytelsen. Serien støtter opptil fem Ethernet-porter, valgfrie serielle grensesnitt (1 × RS232 + 1 × RS485), inn/ut-grensesnitt (1 × DI, 1 × DO) og valgfrie Wi-Fi 5 (802.11ac)-kapasiteter, noe som betyr allsidighet og tilpasningsmuligheter for ulike industrimiljøer. ICR-1600-serien er utviklet for å tåle ekstreme forhold. Den kan brukes i temperaturer mellom -40 og 75 °C (-40 og 167 °F) og har et robust metallkabinett med IP30-klassifisering.

Doble SIM-spor gir en backupløsning som sikrer kontinuerlig nettverkstilgjengelighet, noe som betyr at disse ruterne kan være egnet til tøffe miljøer der driftssikkerheten er avgjørende. De støtter et inngående effektområde på 9–48 VDC og er dermed kompatible med ulike industrielle strømforsyninger. De kan også utstyres med en DIN-skinne for sikker montering i kontrollskap.

I tillegg kan ICR-1600-serien integreres sømløst med WebAccess/DMP, en programvareplattform for intelligent konnektivitet utviklet for levering, overvåking og administrasjon av Advantechs rutere og IoT-gatewayer. Denne plattformen gir sikker «zero-touch» aktivering av enheter, noe som forenkler klargjøring og konfigurering uavhengig av systemets størrelse. Med full støtte for multi-instans vil WebAccess/DMP muliggjøre tillatelsesbasert tilsyn for privilegerte brukere, noe som gjør dette til en egnet løsning til en rekke industriapplikasjoner. Plattformen har også skalerbar sanntidsovervåking av enhetstilstanden samt en skalerbar arkitektur utviklet for sømløs integrering med eksisterende tjenester via en sikker RESTful-API.

ICR-OS er et operativsystem som er skreddersydd for Advantechs mobilrutere, med et brukervennlig, nettbasert grafisk brukergrensesnitt som gir enkel konfigurasjon og visning. Det Linux-baserte operativsystemet gir robust cybersikkerhet og har utviklingsmuligheter som sørger for fremtidssikre distribueringsalternativer.

ICR-1600-serien inkluderer omfattende programvarestøtte, med avanserte sikkerhetstiltak som HTTPS, SSH, VPN-tunnelering og flere forskjellige autentiserings- og krypteringsmetoder. Den har også omfattende kapasiteter for fastvareadministrasjon, inkludert automatiske, nettbaserte oppdaterings- og diagnostikkfunksjoner.

Powered by Labrador CMS