MiRs nye programvare gjør det mulig for operatører å planlegge roboters oppdrag raskere og mer fleksibelt, men også i større grad for å sikre enda høyere nivåer av cybersikkerhet og integrasjon på tvers av mange systemer.

Oppdatering gjør mobile roboter enklere, raskere og sikrere å betjene

Danske Mobile Industrial Robots har redesignet robotprogramvaren sin fullstendig. Det betyr at de kan love betydelig raskere robotoppdrag, tettere systemintegrasjon i intern logistikk og enda høyere cybersikkerhet enn tidligere.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Mobile Industrial Robots lanserer i dag ny programvare som skal optimalisere MiR-roboter på alle fronter: Pålitelighet, skalerbarhet, systemintegrasjon og IT-sikkerhet.

Den første fasen av den nye programvaren er nå tilgjengelig for alle kunder, enten de har bare én robot eller om de har automatisert den interne logistikken med bestemte flåter av mobile roboter. Programvaren har et mer effektivt brukergrensesnitt, som totalt sett øker robotenes ytelse og gjør dem i stand til å utføre oppgaver som:

  • planlegge robotens ruter når robotene kjører rundt hindringer. Det foregår med en optimalisert respons på alt som beveger seg i nærheten, for eksempel andre roboter, gaffeltrucker eller ansatte.
  • effektiv navigering i store anlegg og problemfri veksling mellom ulike etasjer eller produksjonshaller.

– Vår erfaring med hundrevis av kunder siden vi lanserte den første MiR-roboten i 2014 har gitt oss et klart bilde av at brukervennlig programvare er nøkkelen til effektiv automatisering. Vi har et veldig klart bilde av hvilke funksjoner som har størst verdi for brukerne av MiR-roboter, sier Søren E. Nielsen, administrerende direktør i MiR.

Den nye MiR-programvaren kommer med et fullstendig redesignet brukergrensesnitt for å forbedre den generelle brukervennligheten. Brukergrensesnittet har ulike brukernivåer og er enkelt å konfigurere fra stasjonære, smarttelefoner og nettbrett. Ansatte kan få tilgang til ulike dashbord eller tilkalle robotene med et enkelt klikk.

I tillegg er cybersikkerheten i samsvar med IEC 62443 – cybersikkerhetsstandarden for industrielle automasjonssystemer, inkludert programvarekode-signering, utvidet robotgodkjenning og oppdatering av robotoperativsystemet.

Powered by Labrador CMS