Nettverk:

Utvider enkeltpar Ethernet-porteføljen

Microchips nye LAN887x PHY tilbyr utvidet rekkevidde på opptil 40 meter og er designet for å være i samsvar med industristandarder.

Bil- og industrimarkedet tar i bruk Single Pair Ethernet (SPE)-løsninger for nettverkstilkobling på grunn av fordelene på systemnivå ved å redusere kostnader, vekt og kabelkompleksitet. SPE blir nå også brukt i andre segmenter som flyelektronikk, robotikk og automasjon. Microchip melder nå at de har utvidet sine SPE-løsninger med en familie av LAN887x Ethernet PHY-sendere/mottakere som støtter 100 Mbps til 1000 Mbps ved bruk av 1000BASE-T1 nettverkshastigheter og kabellengder opp til 40m. .

For interoperabilitet på tvers av bransjer er Microchips LAN887x PHY designet for å være fullstendig kompatible med IEEE 802.3bp for 1000BASE-T1-spesifikasjonen og IEEE 802bw-2015 for 100BASE-T1. Microchip har samarbeidet med University of New Hampshire InterOperability Laboratory (UNH-IOL) for å lage utviklingstestplattformen for 1000BASE-T1-konformitet. For mange bil- og industriapplikasjoner som opererer i tøffe miljøer og trenger å tåle ekstreme temperaturer, er disse enhetene også designet for å være klar for ISO 26262 funksjonell sikkerhet med ASIL B-klassifisering.

Disse enhetene gir avansert diagnostikk, inkludert kabelfeildeteksjon, signalkvalitetsindikator, nedkobling og feil, innebygd selvtest og temperatur- og spenningsovervåking for økt pålitelighet. For å gi fleksibilitet med varierende tilkoblingskrav på tvers av sluttapplikasjoner, støtter LAN887x PHY-ene Type A-drift med kabellengder opptil 15m og Type B-drift for å støtte utvidede kabellengder på opptil 40m. Begge operasjonstypene inkluderer fire inline-kontakter.

LAN887x er en laveffektsløsning med EtherGREEN™-teknologi for økt energieffektivitet. OPEN Alliance TC10 Sleep and Wakeup-funksjonen gir ekstra strømsparing med maksimalt 16 µA strømforbruk i sovemodus. En valgfri integrert lineær regulator kan i tillegg redusere antall komponenter i designet.

LAN887x PHY-ene er kompatible med Microchips portefølje av mikrokontrollere (MCU), mikroprosessorer (MPU), System-on-Chip (SoC)-enheter og Ethernet-svitsjer.

Powered by Labrador CMS