Helseteknologi:

I VR får helseansatte teori, tester og praktisk trening med virtuelle pasienter. Etterpå er det tid for refleksjoner med kollegaer.

Budsjettet åpner for norsk VR

Regjeringen vil i budsjettforslag for 2025 investere i digitalisering og helseteknologi. Norskutviklet VR-teknologi kan spille en mye mer sentral rolle i fremtidens helseopplæring, mener Making View AS.

Statsbudsjettet for 2025 viser at regjeringen vil prioritere innovasjon og digital samhandling mellom helsetjenestene. Samtidig ønskes kompetanseutvikling gjennom mer effektive løsninger i hele helsevesenet.

– Begge deler kan norskutviklet VR bidra til. Norsk høyteknologi har allerede vist noe av sitt enorme potensiale i mange av landets kommuner, sykehus, videregående og høgskoler, sier Lars Gunnar Pedersen, daglig leder Making View AS.

Den Hamar-baserte bedriften betjener i dag helsetjenester over hele landet med VR-simuleringer for blant annet klinisk observasjon, håndtering av vold og trusler, førstehjelp og psykologisk kollegastøtte.

Virtuelt samarbeid

I statsbudsjettet settes det også av midler til prosjekter som skal styrke digital samhandling mellom helseaktører.

– Inne i VR-simuleringene kan du jobbe sammen med helsearbeidere fra hvor som helst i landet, for å diskutere og løse pasientens utfordringer. VR gir samarbeid, opplæring og kompetanseoverføring, uten behov for fysisk tilstedeværelse, forteller Pedersen.

– Da slipper man også å rigge kostbare, fysiske treningsfasiliteter, samtidig som det gir ansatte læring på en svært fleksibel og engasjerende måte.

Bærekraftig teknologi

I statsbudsjettet for 2025 er det lagt opp til en vekst i kommunenes frie inntekter på opp mot 6,8 milliarder kroner, mot 5,4 milliarder året før. Budsjettet peker blant på utfordringer i helsevesenet, med fokus på nettopp teknologi og innovasjon.

– Vi er klare til å bidra med flere, gode løsninger som støtter helsearbeidere og pasienter i årene fremover. I tillegg kan VR spare både tid og utgifter, sier Lars Gunnar Pedersen.

– VR gir kort og godt en mer bærekraftig utvikling i helsesektoren.

Powered by Labrador CMS