Teknologi for eldrehelse i Trondheim

Digital, verdensomspennende konferanse med utgangspunkt i Trondheim fokuserer på velferdsteknologi og tjenester for eldre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Denne uken møtes 250 ledende ekspertene på avansert teknologi innen geriatrisk helse "digitalt" i Trondheim, når den store helsekonferansen International Society for Gerontechnologys (ISG) avholdes for tolvte gang. Forskningsområdet som kalles "gerontechnology" handler om å forstå hvordan eldre mennesker fungerer og utvikle velferdsteknologi og tjenester som fungerer godt for de eldre brukerne.

Konferansen som bærer tittelen: “Measures to achieve better quality of life and active healthy aging” , arrangeres i år av SINTEF på vegne av The International Society for Gerontechnology og i nært samarbeid med blant annet NTNU.

-Våre samarbeidspartnere i Brasil forteller hvor hardt de er blitt rammet av pandemien, og  det gjorde et sterkt inntrykk og fikk oss til å se hvor nyttig "gerontechnology" kan være i en pandemisituasjon der eldre er i risikogruppen og derfor ofte blir holdt isolert uten å kunne få besøk fra sine nærmeste. Plutselig forsto vi viktigheten av det vi holdt på med, forklarer seniorrådgiver i SINTEF og visepresident i ISG, Espen Helge Aspnes.

På programmet har flere av forskerne bestemt seg for å snakke om nettopp pandemien.

Programmet finnes her. Konferansen skulle opprinnelig arrangeres som en tradisjonell konferanse i Trondheim i mai 2020, men måtte utsettes pga. COVID-19-pandemien, og den ble transformert til en heldigital konferanse.

- COVID-19-pandemien har gitt store utfordringer for alle, også for ISG 2020. Vi ville ha foretrukket muligheten til å invitere alle til Trondheim. Nå ble vi tvunget til å forvandle konferansen til en helt digital begivenhet, men vi håper det vil lykkes og at det vil gi mange nye, positive og nyttige opplevelser, sier SINTEFs konsernsjef, Alexandra Bech Gjørv.

Se mer informasjon på konferansens nettside her.

(SINTEF) 

Powered by Labrador CMS