Belysning:

Lyddempende lysarmaturer

Resirkulerte fibre laget av plastflasker skal nå brukes i nye lyddempende armaturer.

Publisert

Glamox har i dag lansert FX Silence, en ny produktgruppe innendørsarmaturer som kan absorbere lyd. De pendlede LED-armaturene har som mål å endre støyfylte kontorlandskap og arbeidsplasser. Den unike, akustiske sandwichkonstruksjonen og et utvendig fiberbelegg laget hovedsakelig av resirkulerte PET-plastflasker, er hemmeligheten som gir de støydempende egenskapene.

I dag har man god innsikt i hvordan lyd kan negativt påvirke folks helse, velvære og produktivitet. For mye støy, for ofte, kan påvirke stressnivået og øke hjertefrekvens eller blodtrykk. I en undersøkelse fra 2022, rapporterte 60 prosent av kontorarbeidere at de hadde opplevd konsentrasjonsvansker og gjort dårlig arbeid som følge av støy på arbeidsplassen. Kolleger som snakker med hverandre og folk som tar telefoner utgjør de viktigste grunnene for at folk hindres i å jobbe effektivt. Når man blir forstyrret, tar det i gjennomsnitt 23 minutter og 15 sekunder å komme seg inn igjen i arbeidsoppgaven.

− Våre akustiske armaturer er spesielt designet for å dempe lyd. I uavhengige laboratorietester utført ved AGH University of Science and Technology i Krakow, Polen, har armaturene vist seg som effektive, sier Andreas Wendestam, leder for Product Management i Glamox’s Professional Building Solutions Division.

− De nye armaturene møter den økende etterspørselen etter miljøvennlige produkter som gir helsegevinster og øker velvære på kontoret og i offentlige bygninger. Dessuten er rundt 75 prosent av de lydisolerende fibrene på utsiden av panelene laget av resirkulerte plastflasker, påpeker Rusten.

FX Silence-armaturer er konstruert ved hjelp av en brannsikker akustisk flersjiktskonstruksjon som består av to 9 mm ytre lag med komprimerte resirkulerte fibre som er luktfrie, giftfrie og ikke skaper støv. Innsiden av armaturen er fylt med steinull. Sammen jobber disse to for å absorbere lyd.

Hver armatur har energibesparende LED-lys som gir lys nedover og oppover. Armaturene kan kobles til og styres trådløst. Man kan også inkludere tilstedeværelses- og dagslyssensorer for å redusere strømforbruket ytterligere. Det er også tilgjengelige versjoner med justerbare lyskilder som kan etterligne naturlige dagslysforhold for Human Centric Lighting bruk. Armaturene er tilgjengelige i grå og svart finish, sammen med ytterligere åtte spesialfarger.

FX Silence er så langt blitt installert i kontorlandskap, herunder også avslappingsrom og konferanserom. Serien er nå tilgjengelig over hele Europa.

Powered by Labrador CMS