FPGA-samling:

Arin Morten Kjempenes og en interessert tilhørerskare.

Vellykket FPGA Meetup i Bergen

Det var Inventas sin tur å invitere til faglig FPGA-samling i Bergen i slutten av november, og fremmøtet var upåklagelig.

Publisert Sist oppdatert
Marius Elvegård kunne by på en demonstrasjon av HDLRegression, et verktøy for regresjonstesting og automatisering av build for simulering av HDL-kode.
Continuous Integration er en teknikk for å sette opp automatisert kodesjekk, test og simulering. – Det kan virke tungvint til å begynne med, men litt innsats lønner seg. Og det fins verktøy som kan gjøre overgangen litt lettere, sier Arild Velure.
Simon Nesbø demonstrerte oppsett av build, simulering og CI for en AXI-Stream basert UART modul.

I samarbeid med Bergen FPGA Gruppe (tidligere FPGA Meetup i Bergen) tok Inventas jobben med å arrangere en FPGA-samling i Bergen i slutten av november. Målet med disse møtene er å videreutvikle fagmiljøet innenfor FPGA. Samlingen fant sted på Høgskolen på Vestlandet.

God deltagelse

Inventas har et nasjonalt utviklingsmiljø for FPGA, og denne fredagen var flere av deres ansatte på besøk i Bergen. Det åpnet gode muligheter for faglig prat, og ikke minst deling av erfaringer og inspirasjon. – Vi må si oss fornøyd med deltagelsen. Det var 21 påmeldte i tillegg til oss 10 fra Inventas, sier Bjørnar Vasenden, som leder selskapets bergensavdeling.

Ønsker forslag til tema

Det eksisterer som nevnt tidligere en FPGA-gruppe i Bergen, og som fort ble en populær møteplass for elektronikk- og FPGA-utviklere i regionen. En av drivkreftene bak disse arrangementene er FPGA-eksperten Arin Morten Kjempenes. – Det blir fort mye administrasjon med innkalling og arrangement, så vi setter stor pris på at Inventas tok jobben denne gang, sier han. 

Kjempenes oppfordrer nå miljøet til å komme med forslag til tema for neste møte gruppen skal ha.

HDLRegression

Fokuset for denne samlingen var på verktøy og metoder som gjør livet lettere for FPGA-utvikleren. Blant ga Marius Elvegård en demonstrasjon av HDLRegression, et verktøy for regresjonstesting og automatisering av build for simulering av HDL-kode. Verktøyet har støtte for flere kjente HDL simulatorer, og håndterer kompileringsrekkefølge og effektiv rekompilering. Ifølge Elvegård er det veldig lett å komme i gang med, og eliminerer behovet for TCL-baserte build scripts.

Kontinuerlig integrasjon

For større FPGA prosjekter, spesielt med flere kollaboratører, er det ofte behov for å automatisere kodesjekk, test og simulering, samt syntese og build for FPGA'en. Arild Velure presenterte hvordan dette kan settes opp i en såkalt Continuous Integration (CI) pipeline. Eksemplene var basert på GitLab CI, men er også relevant for andre CI verktøy, ifølge Velure.

CI-oppsett

Til slutt demonstrerte Simon Nesbø oppsett av build, simulering og CI for en AXI-Stream basert UART modul. AXI-stream er en anvendelig standard for moduler som enten forbruker eller produserer datastrømmer, og har i tillegg veldefinerte «handshake»-mekanismer.

Hva som vil blir presentert på neste møte i Bergen FPGA Gruppe, og når det blir, kommer vi tilbake til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS