Trådløs teknologi:

Tester trådløs fjernlading

Støtter AirFuel Alliance: Rohde & Schwarz melder at de har utviklet prototyp for å teste RF-basert trådløs lading.

Publisert

Rohde & Schwarz viste frem et proof of concept for testing av fjernfelts trådløse kraftsystemer på IEEE Wireless Power Technology Conference and Expo (WPTCE) i Kyoto, Japan.

Den trådløse radiofrekvens (RF) testeren utviklet av Rohde & Schwarz bruker selskapets test- og måleutstyr sammen med utviklingssett for trådløs lading som er tilgjengelig på markedet. Det inkluderer også testautomatiseringsfunksjoner og et brukervennlig webgrensesnitt. Med dette oppsettet støtter Rohde & Schwarz AirFuel Alliance RF Standard, skriver selskapet i en pressemelding.

Ettersom antallet trådløse kommunikasjonsenheter stiger mot 29 milliarder innen 2030, som anslått av Statista, blir behovet for innovative kraftforsyningsløsninger kritisk. Tradisjonelle metoder for å drive enheter, som manuell opplading, batteribytte eller trådløse ladepunkter, er upraktiske og krever kostbart regelmessig vedlikehold.

RF-teknologi anses derfor som et lovende alternativ: Enheter kan drives trådløst ved å konvertere RF-signaler til likestrøm (DC). Prototypen av en trådløs effekttester (WPT) som R&S demonstrerte er derfor et viktig skritt på veien.

RF-basert trådløs kraftforsyning er en kontaktløs kraftoverføringsteknologi som gjør at flere enheter kan drives samtidig innenfor flere meter fra kraftkilden. Dette eliminerer behovet for ledninger og bryet med å vedlikeholde batterier.

Trådløs RF-kraft har et bredt spekter av applikasjoner, og de mest fremtredende bruksområdene er for IoT-enheter med lav effekt. For eksempel, inne i en smart bygning eller en smart bil, vil denne teknologien gjøre det mulig for mange sensorer å drives uten manuell opplading eller batteribytte. Trådløs kraftoverføring har også miljømessige fordeler. Batteriproduksjon er en svært energikrevende prosess, og det giftige materialet i batterier kan for eksempel trenge inn i vannkilder. Trådløs kraftoverføring muliggjør bruk av batteriløse enheter, noe som potensielt reduserer påvirkningen av batterier på miljøet.

Rohde & Schwarz’s WPT-prosjekt har som mål å utvikle en omfattende testløsning for trådløse kraftsendere og -mottakere. Selskapet er et aktivt medlem av AirFuel Alliance, en global koalisjon som leder innsatsen mot en standardisert RF trådløs ladeteknologi kalt AirFuel RF. Som test- og måleleverandør bidrar Rohde & Schwarz med sin ekspertise til å utvikle bransjestandardene som vil definere fremtiden for trådløs strøm, opplyser de.

WPT-systemet støtter AirFuel Alliance Conformance Test Specification for RF-lading. Testoppsettet omfatter R&S SMB100B RF- og mikrobølgesignalgenerator, R&S FSV3000 signal- og spektrumanalysator og R&S NGU-kildemåleenhet (SMU) brukt som batteriemulator, sammen med to R&S HMC8012 digitale multimetre. Hele systemet kan styres og automatiseres via et webgrensesnitt.

– I dag har vi over 15 milliarder tilkoblede IoT-enheter, men vi driver dem fortsatt manuelt. I det minste bør IoT-enheter med lav effekt drives gjennom luften og uten menneskelig interaksjon. Vi ser tydelig at trådløs RF-energi kan dekke dette behovet, og tilbyr en vedlikeholdsfri løsning som gir strøm på forespørsel til flere enheter – selv når enhetene er i bruk eller i bevegelse, kommenterer dr.-Ing. Rania Morsi, leder for WPT-prosjektet hos Rohde & Schwarz.

Standarder for trådløs kraftoverføring

AirFuel Alliance er en global koalisjon av selskaper som satser på en verden der vi kan drive enheter uten å plugge dem til noe. Organisasjonen utvikler universelle standarder for ledende trådløse kraftoverføringsteknologier og vil øke bruken av dem ved å bygge et globalt, interoperabelt økosystem støttet av miljøvennlig infrastruktur gjennom godkjente spesifikasjoner og testprotokoller. AirFuel Resonant og AirFuel RF-teknologier muliggjør rask lading av flere enheter samtidig. For mer informasjon besøk www.airfuel.org.

 

 

Powered by Labrador CMS