Telekom:

Forsvaret har valgt Telia igjen

Telia Norge har vunnet Forsvarets anbudskonkurranse og fortsetter som leverandør av infrastruktur til Forsvarets ulike lokasjoner i Norge.

Publisert

Avtalen gjelder for fire nye år med mulighet for forlengelse, og har en estimert verdi på 320 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Telia.

– Forsvaret har et svært viktig samfunnsoppdrag og har høye krav til kvalitet og sikkerhet, og vi er stolte av å kunne støtte dem i deres arbeid. Vi er glade for å få fornyet tillit og gleder oss til å fortsette å tilby forsvarssektoren over hele landet tilgang til vår topp moderne infrastruktur både gjennom fysisk infrastruktur og gjennom luften, sier Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia Norge.

Anskaffelsen skal dekke forsvarssektorens behov for infrastruktur, bredbånd og TV-tjenester til Forsvarets ulike lokasjoner i Norge, og inkluderer etablering, forvaltning, drift, support og rådgivning gjennom en rammeavtale. Telia Norge har allerede levert disse tjenestene til Forsvaret i flere år, og vant nå kontrakten på nytt. Avtalen dekker alle forsvarsgrener og gjelder for fire år med mulighet til forlengelse inntil syv år (4+1+1+1). Telia skal også levere TV-sentral og innhold til mer enn 2000 TV-punkter, samt sikkerhetsløsninger og infrastruktur for digitale dørlåser.

– Vi i Forsvarets logistikkorganisasjon er svært fornøyd med å ha inngått en ny avtale med Telia Norge AS på et viktig område som bredbånd- og TV-tjenester. Dette er leveranser som er viktige for å understøtte Forsvarets drift, sier Jonas Lie Norem, Kontraktansvarlig, Forsvarets logistikkorganisasjon.

Samarbeid på flere fronter

– I tillegg til den fornyede rammeavtalen har vi har et tett og godt samarbeid på flere andre områder med Forsvaret og Forsvarsmateriell. Vi tester blant annet muligheter med 5G-teknologi og skivedelte nett, og det er veldig spennende med kunder som nysgjerrig utforsker ny teknologi og som virkelig utfordrer oss hele tiden, sier Hillestad.

Flere store og samfunnskritiske aktører har valgt Telia de siste årene, blant annet Politiet, Posten Bring, Utenriksdepartementet, NRK, Statens innkjøpssenter og et stort antall kommuner – fra de aller minste til de aller største.

 

Powered by Labrador CMS