Leveringskjeder:

Strategier for alternative kilder

Hvordan styrke OEM leveringskjeder: Betydningen av strategier for alternative kilder. Og et par eksempler.

I det hektiske feltet med anskaffelse av elektroniske komponenter utgjør forstyrrelser i forsyningskjeden, som naturkatastrofer som forstyrrer produksjonen og uventede produktavbrudd, en stor trussel for OEM-er. Denne artikkelen ser på fordelene ved å implementere en anskaffelsesstrategi for alternative kilder, såkalt second sourcing, for å redusere disse risikoene. Den tilbyr verdifull innsikt og praktiske strategier for innkjøpseksperter for å beskytte forsyningskjeden og forbedre produktytelsen.

Raske fremskritt innen teknologi, drevet av prosessforbedringer, resulterer i mindre, raskere og mer kostnadseffektive enhetsdesign. Dette tvinger komponentprodusenter til å lansere nye produkter med forbedrede funksjoner, ofte til et lavere prispunkt, noe som fører til at de faser ut eldre produkter på grunn av begrensninger i forsyningskjeden eller miljøbestemmelser.

Denne dynamikken forkorter produktets livssykluser, utfordrer innkjøpere til å finne alternative leverandører og krever at OEM-er må forberede seg på å rekonfigurere produksjonslinjer. Til tross for fordelene med teknologiske fremskritt, tvinger det kundene til å følge med i tiden, i likhet med å oppgradere maskinvare for å optimalisere bruken av programvare.

Tilnærminger for å redusere risiko i forsyningskjeden

For å motvirke komponentmangel bruker OEM-er ulike strategier. En tilnærming innebærer å redesigne sluttproduktet, men dette medfører betydelige kostnader knyttet til design, produksjon og produktkvalifisering. Dessuten er det upraktisk å redesigne hele produktet hver gang en enkelt komponent blir utilgjengelig, gitt at ulike komponenter uunngåelig vil bli foreldet på ulike stadier gjennom produktets livssyklus. Derfor blir proaktiv planlegging for oppdateringer av produktdesign viktig.

Et annet alternativ er å anskaffe komponenter gjennom et «livstidskjøp» før leverandøren avslutter produksjonen. Dette forplikter imidlertid OEM til å kjøpe og lagre komponenten for den gjenværende livssyklusen til sluttproduktet, noe som gir utfordringer med å forutsi fremtidig bruk nøyaktig. Overvurdering fører til overskudd, mens undervurdering forlenger problemet. I tillegg øker levetidskjøp lagerkostnadene og utsetter komponenter for miljørisiko som fuktighet, oksidasjon og smuss, noe som potensielt øker feilfrekvensen når de installeres i sluttprodukter.

Alternativt kan OEM-er henvende seg til ettermarkedsdistributører for å skaffe foreldede komponenter, om enn til langt over den opprinnelige kostnaden. Hvis en uautorisert megler leverer komponenten, risikerer OEM-en å bli utsatt for usikkerheten i det "grå markedet", der forfalskede komponenter og komponenter av dårlig kvalitet er vanlig. Ytelsen til slike komponenter, noen ganger resirkulert fra gammelt utstyr, kan ikke garanteres, noe som potensielt utsetter produsenten for søksmål hvis svikt i sluttutstyret forårsaker materialtap eller skade på en kunde.

Fordeler med second sourcing som anskaffelsesstrategi

Når det er mangel på komponenter, er den optimale tilnærmingen å identifisere en alternativ del med samme formfaktor (pinnekompatibilitet) og nesten identiske elektriske spesifikasjoner (drop-in-kompatibilitet). Denne metoden, kjent som "second-sourcing’", gjør det mulig for OEM-er å opprettholde sluttproduktproduksjon med minimale designendringer, og fungerer både som et reaktivt tiltak og gir proaktive fordeler.

For å redusere potensielle forstyrrelser i forsyningskjeden, identifiserer produksjonsledere ofte alternative leverandører under designfasen eller den første produksjonsplanleggingen. Denne forebyggende handlingen sikrer at i tilfelle utfordringer med ordreoppfyllelse eller uventede produktavbruddsmeldinger (PDNs) fra den foretrukne leverandøren på grunn av forstyrrelser i deres egen forsyningskjede, er det alternative kilder tilgjengelig. Videre gir det å ha konkurrerende alternative kilder OEM-er i stand til å forhandle gunstigere prisbetingelser med deres foretrukne leverandør. I stedet for å ty til en sekundær leverandør bare under eksepsjonelle omstendigheter, finner innkjøpsproffene det fordelaktig å legge inn små, regelmessige bestillinger hos disse leverandørene for å dyrke et pågående leverandør-kundeforhold og opprettholde påliteligheten.

Selv om noen OEM-er i utgangspunktet kan velge en foretrukket leverandør basert på å være først på markedet (teknologileder) eller tilby den laveste prisen, representerer det kanskje ikke alltid den beste teknologiske løsningen. Bedrifter som posisjonerer seg som "teknologifølgere" analyserer konkurrentenes produkter for å tilby lignende funksjonalitet med forbedret ytelse. De fortsetter også å tilby komponenter selv etter at den sittende operatøren forlater markedet, og etablerer en gjensidig fordelaktig strategi.

Derfor bør en alternativ komponentleverandør ikke bare oppfattes som et sekundært alternativ, men snarere som et komplementært alternativ, som tilbyr ytterligere fordeler og strategiske fortrinn.

Hva du bør se etter når du vurderer en drop-in-erstatning

Fordelene ved å identifisere og bruke second-source leverandører er åpenbare. En ulempe med denne tilnærmingen ligger imidlertid i dens enkle applikasjoner, primært på standard digitale (logiske), analoge (forsterkere) og enkle blandede signalkomponenter (dataomformere), for hvilke andre kilder er lett tilgjengelige. Motsatt kan OEM-er støte på utfordringer med å identifisere andre kilder for produkter, som drivere for børstet likestrøm- og stepmotorer.

For profesjonelle innkjøpere og designere av motorisert utstyr, tilbyr Toshibas nylig introduserte utvalg av motordriver-ICer ekstra trygghet angående leveringen av disse produktene. Disse IC-ene imøtekommer ikke bare nye design, men tilbyr også overbevisende alternativer til etablerte motordriverløsninger, og overgår dem ofte i ytelse.

Second-sourcing reduserer ikke bare risiko, men tilbyr også strategiske fordeler, inkludert prissetting og teknologisk innovasjon. Toshiba erkjenner betydningen av denne tilnærmingen, og har avduket en serie med motordriver-ICer med drop-in-kompatibilitet som ikke bare sikrer stabilitet i forsyningskjeden, men som også overgår eksisterende løsninger. La oss se nærmere på detaljene i Toshibas tilbud.

Drivere for børstebaserte DC-motorer

TB67H451AFNG er en pulsbreddemodulert (PWM) H-bro-driver for børstet DC-motor spesielt designet for ulike bruksområder, inkludert batteridrevne enheter eller de som drives fra en 5V USB-strømforsyning. Denne allsidige IC-en er egnet for bruk i et bredt spekter av enheter, fra industrielt utstyr som opererer på 12-36V til husholdningsapparater som kaffemaskiner og robotstøvsugere. Den er i stand til å gi en strøm på opptil 3,5A, og opererer effektivt over et bredt inngangsspenningsområde fra 4,5V til 44V, med en maksimal utgangsstrøm for motordriveren på 3A ved 44V. I tillegg har den ulike integrerte beskyttelsesfunksjoner, inkludert underspenningssperre (UVLO), termisk avstengning med automatisk retur (TSD) og ikke-låsende overstrømsavstengning (ISD).

Figur 1 – Funksjonsblokk for Toshibas TB67H451AFNG DC børstemotordriver

Toshibas TB67H450AFNG tilbyr lignende funksjoner som TB67H451AFNG, men inkluderer en låsende overstrømavstengning (ISD), der utgangen forblir deaktivert på ubestemt tid til en strømsyklus startes eller enheten går inn og ut av standby-modus.

Begge komponentene fokuserer på lavt strømforbruk for å forlenge batterilevetiden, regulert av en integrert strømforsyningskrets som muliggjør sømløse overganger fra STOP til STANDBY-modus og slår av VCC -regulatoren som forsyner interne kretser. Utstyrt med en termisk pute på undersiden for effektiv varmeavledning, gir disse motordriverne drop-in-kompatibilitet, og hjelper kunder med å effektivt håndtere forsyningsrisiko.

Drivere for børstebaserte DC- og bipolare stepmotorer

TB67H481FNG og TB67H480FNG tilbyr dobbel H-bro-funksjonalitet med konstant strøm, og støtter børstede likestrømsmotorer og bipolare stepmotorer med letthet. De er i stand til å håndtere motorutgangsspenninger opp til 50V og utgangsstrømmer opp til 2,5A. Alternativer for inngangsgrensesnitt inkluderer PWM for TB67H481FNG og PHASE/ENABLE for TB67H480FNG.

TB67S581FNG og TB67S580FNG to-fase bipolare trinnmotordrivere er konstruert for presisjon og har høy utgangsspenning på opptil 50V. TB67S581FNG støtter utgangsstrøm opp til 2,5A, mens TB67S580FNG støtter utgangsstrøm opp til 1,6A.

Figur 2 – Funksjonsblokkdiagram over Toshibas TB67H480FNG motordriver
Figur 3 – Typisk applikasjonskrets for Toshibas TB67S580FNG stepmotordriver

Samtlige av disse fire komponentene tilbyr drop-in-kompatibilitet, samtidig som de har innebygde ladningspumpekondensatorer, sparer kortplass og reduserer systemkostnadene. De opererer innenfor motorens strømforsyningsspenningsnivåer på 8,2V til 44V, med hvilemodusforbruk vanligvis under 10μA. Med en utgangsmotstand (RDS(ON)) på kun 0,4Ω (typisk) for både høy- og lavside kombinert (ved 24V for en 2A utgangsstrøm), sikrer disse enhetene effektiv ytelse. Sikkerhetsfunksjoner inkluderer overstrømsavstengning, termisk stans og underspenningssperre. Disse driverne finner applikasjoner i ulike bransjer, inkludert multifunksjonsskrivere, overvåkingskameraer og robotutstyr.

Konklusjon

Det som utmerker Toshibas motordriver-ICer er ikke bare deres tekniske dyktighet, men også deres tilhørighet til pålitelighet og innovasjon. Ved å eliminere behovet for eksterne komponenter og sikre kompatibilitet med eksisterende systemer, gir Toshiba OEM-er i stand til å navigere trygt i forsyningskjedeutfordringer.

Mens forsyningskjederisiko kan være en uunngåelig realitet, tilbyr Toshibas driver-ICer for motorstyring et fyrtårn av håp i et usikkert landskap. Med sin drop-in-kompatibilitet, avanserte funksjoner og overlegne ytelse, reduserer disse IC-ene ikke bare risikoer, men baner også vei for en mer robust og innovativ fremtid innen anskaffelse av elektroniske komponenter.

 

Om forfatteren:

Axel Klein er senior markedsdirektør for halvledere hos Toshiba Electronics Europe GmbH.

 

Powered by Labrador CMS