Trådløs teknologi:

Sammenkoblede verktøy på arbeidsplassen

Hvordan sammenkoblede verktøy redefinerer bygg- og anleggsområder – et blikk på nye og sømløse kommunikasjonsmuligheter.

Tilkoblede verktøy har endret konstruksjons- og monteringsplasser i løpet av de siste tretti årene, og forbedret oppgaveeffektiviteten, arbeidsflyten og arbeidernes sikkerhet. 

Tidlige implementeringer av verktøytilkobling var avhengig av Bluetooth for tilgang og deling av skydata, men dette krever en manuell tilkobling til en gateway, som en smarttelefon. Avhengigheten av arbeidere for å etablere en trygg og sikker forbindelse byr på praktiske utfordringer. Denne artikkelen ser på de nylige fremskrittene innen teknologi som adresserer disse begrensningene, og som tilbyr direkte og sømløse tilkoblingsmuligheter som omgår eksterne avhengigheter og gjør det mulig for arbeidere å forbli fokusert på oppgavene sine.

Verktøy med direkte tilkobling til nettverk og skytjenester tilbyr en myriade av fordeler, inkludert forbedret produktivitet og strømlinjeformet administrasjon av aktiva. For elektroverktøy som brukes på byggeplasser, betyr dette sanntidstilgang til data knyttet til verktøyvedlikehold, plassering og bruksmønstre, og muliggjør dermed kostnadskontroll og operasjonell åpenhet. Dessuten kan produsenter av originalutstyr (OEMer) utnytte direkte tilkobling for dybdeanalyse av verktøyfunksjoner, til hjelp i utviklingen av neste generasjons verktøy med forbedret design og funksjonalitet.

Avanserte kommunikasjonsteknologiers rolle

Overgangen fra Bluetooth til avanserte kommunikasjonsteknologier som mobilkommunikasjon, Wi-Fi-sniffing og høypresisjon Global Navigation Satellite System (GNSS) er avgjørende for å muliggjøre presis verktøyplassering og sanntidsovervåking. Disse teknologiene gir andre utpregede fordeler i ulike driftsscenarier, alt fra lokalisering av hvor arbeiderne er i en nødsituasjon – noe som forbedrer den generelle sikkerheten – til effektiv oppgavestyring og ressursallokering. Valget av teknologi er imidlertid bestemt av de spesifikke kravene til byggeplassen eller monteringsanlegget, med hensyn til innendørs og utendørs posisjoneringsnøyaktighet og behovet for høypresisjons posisjonering i visse bruksområder.

Utover lokaliseringstjenester, forenkler implementeringen av tilkoblede verktøy med avansert kommunikasjon nøyaktige målinger og analyser for å forbedre kvalitetskontroll, vedlikehold og måleprosesser. Dette er spesielt relevant i produksjons- og byggebransjen, hvor nøyaktig datainnsamling og bruksanalyse av tilkoblet verktøy kan forbedre operasjonell effektivitet og ressursplanlegging betydelig.

Figur 1: Kommunikasjonsflyten for et elektrisk verktøy tilkoblet skyen

Forbedre driften på stedet

Tilkoblede test- og måleinstrumenter på byggeplasser, som kan konfigureres og kontrolleres lokalt, gir raskere og mer nøyaktige analyser og resultater i felten. Dette forenkler påfølgende designprosesser og dokumentasjon.

Tilkoblede monteringsverktøy er utformet for nøyaktig å parametrisere arbeidsstasjonen i henhold til den aktuelle jobben og registrere strammeprosessene. Disse verktøyene krever evnen til å samle inn og analysere prosessdata gjennom hele monteringslivssyklusen, samt sikre at sikkerhetskritiske strammeforbindelser er i samsvar med VDI/VDE 2862-standardene. Denne analysen hjelper også bedrifter med å evaluere kvalitetskontroll og sporbarhet.

Bedrifter som integrerer direkte tilkobling i sine monteringsanlegg kan øke produksjonseffektiviteten og fleksibiliteten, minimere feil, forbedre kvalitetskontrollen og få viktig innsikt i produksjonsprosesser. Videre støtter direkte tilkobling utviklingen av smarte og adaptive produksjonsmiljøer, noe som muliggjør mer effektiv ressursplanlegging og prosessoptimalisering. 

Håndtere utfordringer og se fremover

Imidlertid vekker den utbredte bruken av tilkoblede verktøy bekymringer angående personvern og datasikkerhet. Det er viktig å etablere robuste retningslinjer for personvern, og sikkerhetstiltak for å ivareta ansattes konfidensialitet og sikre sikker dataoverføring. Spesielt mobilteknologi tilbyr forbedrede sikkerhetsfunksjoner som kryptering, autentisering og sikre fastvareoppdateringer, og bidrar til sikker og pålitelig overføring av data fra tilkoblede verktøy til skyen. 

u-blox-løsninger er i forkant når det gjelder å møte de tosidige utfordringene med å finne plasseringen til et tilkoblet verktøy, og pålitelig dataoverføring. Ved å utnytte innendørs/utendørs lokaliseringsteknologi, mobilmoduler og en omfattende pakke med tjenester, gir u-blox sømløse integrerings- og kommunikasjonsløsninger skreddersydd for behovene til bygge- og monteringssteder. Denne tilnærmingen forbedrer ikke bare produktivitet, sikkerhet og bærekraft, men reduserer også totale løsningskostnader og minimerer strømforbruket.

Mobil- og Wi-Fi-teknologier kan løse to grunnleggende aspekter for et selskap: finne plasseringen til et tilkoblet verktøy og hente dataene pålitelig og raskt. Disse teknologienes hovedfunksjon er å fullføre disse daglige oppgavene og samtidig øke produktiviteten, bærekraften og sikkerheten. Bluetooth, på den annen side, er fortsatt den foretrukne teknologien for kortdistansetilkobling.

U-blox-porteføljen kan tilfredsstille behovene til et bygge- eller monteringssted på en rekke måter. Investeringer i egen IP (innendørs/utendørs plassering, mobilkretser, 5G-NR RedCap), langsiktig tilgjengelighet, tilpassede funksjoner, sømløs integrasjon av mobilmoduler, SIM-kort, IPD-dekning for Wi-Fi og bedriftstjenester bidrar alle til å tilby stabil og rask kommunikasjon innenfor disse fasilitetene. De reduserer også totale løsningskostnader og strømforbruk. Selskapet har også etablert en omfattende IPR-beskyttelsesstrategi for mobilmoduler, som reduserer forretningsrisikoen. u-blox produserer i Europa og ekspanderer til det globale markedet gjennom lokale distributører og erfarne ingeniører.

Når vi ser fremover, blir landskapet av monteringsfabrikker ikke lenger sett bare i bilindustrien, men utvikler seg til konstruksjon, drevet av digitalisering og den økende avhengigheten av batteridrevne, tilkoblede verktøy, der et økende antall deler er forhåndsbygd i fabrikker. Skiftet mot teknologier som muliggjør direkte tilkobling og presis plassering er grunnleggende for å skape mer effektive, fleksible og sammenkoblede arbeidsmiljøer. Ettersom industrien fortsetter å omfavne disse fremskrittene, vil tilkoblede verktøy bli uunnværlige eiendeler, noe som sikrer optimal funksjon og helse for konstruksjons- og monteringsoperasjoner i alle industrisegmenter.

Om forfatteren: Ludger Boeggering er senioringeniør og markedsdirektør EMEA innen Energi og Industri 4.0, u-blox.

 

 

Powered by Labrador CMS