Kraftelektronikk:

Tracer Power-pakke med Mascots Blueline-ladere integrert.

Batteri-innovatør velger Mascot

Mascots Blueline-ladere, med deres tre-trinns ladeprofil, høy ytelsesgrad og et bredt beskyttelsesprogram av elektronikken, var midt i blinken for Cell Pack Solutions' industrielle litiumbatteriserie.

Publisert Sist oppdatert

Litiumbatterier har revolusjonert markedet for bærbar strømforsyning, og leverer høy energitetthet, lavere vekt enn batterialternativer som blysyre og nikkelkadmium, samt at de har lang levetid, lav selvutladning og høy effektivitet.

Maksimerer ytelsen

Med disse egenskapene forbedrer litiumbatterier ytelsen og brukervennligheten til utstyr for aktiviteter innen medieproduksjon, sikkerhet, konstruksjon, medisinsk og live-arrangementer. Dette er nøkkelmarkeder som batteri- innovatør og Mascot-kunde Tracer Power betjener, ved hjelp av Mascots høykvalitetsladere for å maksimere ytelsen og sikkerheten.

Bærbar kraft for industrielle applikasjoner

Cell Pack Solutions har over 25 års erfaring med å produsere spesialdesignede batterier som utnytter avansert teknologi og oppfyller høykvalitetsstandarder. Selskapets Tracer Power-merke produserer batteripakker og tilbehør som gir ytelsesfordelene til litium med robusthet og pålitelighet som møter behovene til krevende profesjonelle brukere.

Tracer Power-kunder inkluderer film- og TV-lydmiksere, som trenger å drive utstyr som store flerkanals lydvogner som håndterer lydopptak på produksjonssett. Ettersom disse enhetene blir stadig flere og strømkrevende for å møte moderne produksjonskrav, sikrer de lette LiFePO4-batteriene portabilitet samtidig som de pakker nok energi til å drive hele lydanlegget i flere timer om gangen. Ettersom pakkene er UN 38.3-sertifisert, er pakkene egnet for internasjonal frakt, noe som hjelper når du organiserer utenlandske oppdrag. Tracer Power-batteripakker har bevist sin holdbarhet på tvers av forskjellige settinger, fra sjø og hav til ørken. De er tilgjengelige med en rekke kapasitetsklasser, fra godt under flyselskapenes frivillige 100 watt-timers grense til over 2000 watt-timer.

Høy energitetthet

Tracer Power-serien tilbyr også litium-polymer (Li-Po) batterier som er et populært valg for scenebelysning, rekvisitter og kostymelys, der kompakthet og lett vekt er kritiske krav. Den høye energitettheten og påliteligheten til disse enhetene gjør direkte batteristrøm til et effektivt alternativ på scenen. Ved å erstatte nettdrevet belysning der nettstrøm ikke er lett tilgjengelig, kan mange kabler fjernes fra settet, noe som gir fordeler som forenklet kabling og større sikkerhet.

Lenger tid i felten

Tracer Power Lithium-Ion (li-ion) og Lithium-Jernfosfat (LiFePO4) bæreveskesett er også valgt for applikasjoner som hurtig utrullende CCTV, noe som gjør at kamerasystemer kan operere lenger i felten og levere større pålitelighet enn eldre batteriteknologi kan gi. I tillegg tillater avanserte litiumbatterier en lett løsning for nødtrafikkskilting som gjør at utstyr enkelt kan flyttes på plass for hånd, i tillegg til å gi kabelfri strøm til byggeplassbelysning og stedsovervåking som også må være ekstremt robust, men likevel enkelt å installere og vedlikeholde. Kunder i medisinsk sektor inkluderer produsenter av bærbare arbeidsstasjoner for legeteams, som kan være trygge, lett flyttbare og i stand til å tåle mange ladesykluser ved å utnytte egenskapene til Tracer Power litiumbatterier.

LiFePO4 ladediagram D.

Avgjørende egenskaper for valg

Når du lader litiumbatterier, er det avgjørende å bruke riktig ladeprofil og opprettholde optimale forhold for å bevare batterikapasiteten gjennom hele levetiden og sikre sikkerhet ved å forhindre overlading. Dessuten trenger både laderen og batteriet forsvarlig beskyttelse mot overbelastning og mot høy temperatur. Ikke alle ladere har beskyttelsesfunksjoner som er nødvendige for å gi riktig vedlikehold av batteriet, samtidig som de sikrer raskest mulig opplading. Denne evnen er avgjørende for å levere den raske behandlingstiden som kreves av mange profesjonelle applikasjoner.

Standard- og hurtiglader

For å sikre at alle disse kriteriene kan oppfylles, har Cell Pack Solutions valgt å samarbeide med Mascot, som har en rekke ladere i sin Blueline-

portefølje som er designet spesielt for litiumbatterier. Cell Pack Solutions valgte å tilby både standard- og hurtigladeralternativer, og gir sluttbrukere større fleksibilitet for å passe deres behov når det gjelder kostnader, ladetid og størrelseskrav. Denne tilnærmingen sikrer at Tracer-kunder kan konfigurere et sett som best oppfyller deres spesifikke behov.

Fra 1,3 til 20 A

Mascots utvalg av litiumladere strekker seg fra små stasjonære og plug-in enheter med ladestrøm ned til1,3A opp til høyeffektsenheter som 3540 LI som har en maksimal ladestrøm på 20 A. De kraftigere laderne er egnet for større batterier som ofte er spesifisert for industrielle applikasjoner, noe som gjør at batteriene kan lades opp på kort tid og komme raskt tilbake i drift. Dette kan bety at brukere trenger færre reservebatteripakker for å bruke utstyret sitt kontinuerlig over lange perioder.

Kontinuerlig utvikling

Ettersom litiumbatterivitenskapen fortsetter å utvikle seg, og øker bransjens kunnskapsbase innen områder som kjemi og batteriadministrasjon, oppdaterer Mascots ingeniører ofte laderens programvare og maskinvare for å sikre best ytelse. Utviklingsteamet jobber tett med organisasjoner som UL, og sikrer at Mascot-ladere alltid oppfyller de høyeste ytelses- og sikkerhetsstandardene.

Mascots tre-trinns ladere

Mascot litiumladere bruker en tretrinns ladeprofil, som maksimerer driftsytelsen, sikrer lengre ladeintervaller og forlenger batteriets totale levetid.

Den første fasen utfører konstant-strømlading (CC) med maksimal tillatt hastighet, og lader batteriet raskt til 80-95 % av kapasiteten. I denne modusen er laderens LED-indikator gul.

På dette tidspunktet vil mange billigere totrinnsladere indikere at ladingen er fullført. Batteriet er imidlertid ikke opp til 100 % kapasitet. Rutinemessig avslutning av ladeprosessen på dette tidspunktet vil redusere tiden batteriet kan fungere før det kreves opplading. Til syvende og sist vil denne praksisen forkorte batteriets levetid.

I stedet for å avslutte prosessen etter konstantstrømlading, går Mascot- ladere inn i konstantspenningsmodus (CV). Her synker ladestrømmen og LED-indikatoren skifter til å blinke gult kort tid etter oppstart. Laderen vil forbli i denne modusen til strømmen har sunket til deteksjonsnivået for slutt på lading eller til CV-timeren går ut. Først når du når dette punktet er batteriet ladet til sin fulle 100 % kapasitet.

Li-Ion ladediagram C.

For Li-ion-batterier er ladingen nå fullført, batteriet er fulladet, og LED-indikatoren blir grønn. Ladestrømmen er null og batteriet er ladet til full kapasitet. Hvis batteriet er av typen LiFePO4, påføres en flytende ladning. Laderen kan trygt etterlates koblet til batteriet og vil starte en ny ladesyklus hvis batteriet brukes, indikert med en spenningsreduksjon på 0,1V/celle.

Ekstra beskyttelse

Mascot-ladere har ekstra beskyttelse for laderen og batteriet, inkludert overspenningsbeskyttelse (OVP), underspenningsbeskyttelse (UVP), kortslutningsbeskyttelse (SCP), beskyttelse mot omvendt polaritet, overtemperaturbeskyttelse for laderen (OTP) og batteri OTP og tidsbeskyttelse. For å sikre lang levetid og maksimere pålitelighet inkluderer spesifikasjonene også kondensatorer med lang levetid med høytemperaturklassifiseringer og transformatorer opp til 155°C.

– Du kan føle kvaliteten gjennom en Mascot-lader, som strekker seg hele veien til valget av en høykvalitets, høy tykkelse, UL-anerkjent plast for kabinettet, legger Aaron Adlington, markedssjef hos Cell Pack Solutions til. – Slik oppmerksomhet på detaljer samsvarer med vår egen tilnærming når vi designer Tracer Power-batterier, sier han.

– Vi mottar også svært individualisert service fra Mascot, som oppfyller våre behov perfekt ettersom målmarkedene våre er ganske spesialiserte og bestillingsmengder kan skreddersys. Samlet sett bidrar det å jobbe med Mascot til det høye nivået av tillit til produktene vi leverer til brukerne våre, avslutter han.

Powered by Labrador CMS