Pixii:

Kenneth Bodahl, administrerende direktør i Pixii.

Ekspanderer til India

Pixii etablerer seg på det indiske markedet med nytt kontor i New Delhi. Med denne strategiske satsingen vil Pixii bidra til å støtte Indias ambisiøse energiomstilling, som er drevet av en raskt voksende økonomi og sterke klimaforpliktelser.

Publisert Sist oppdatert

India er sentral i det globale grønne skiftet, med planer om å nå 500 GW fornybar energi innen 2030 og redusere energiintensiteten per BNP-enhet med 45 prosent. Med sin enorme befolkning og økonomiske vekst vil landet spille en kritisk rolle i det globale energilandskapet.

– Indias mål om få 50 prosent av energien fra ikke-fossile kilder innen 2030 understreker behovet for store investeringer i både energiproduksjon og -lagring for å håndtere den variable produksjonen fra kilder som sol og vind. Dette skaper enorme muligheter for Pixiis modulære og skalerbare energilagringsløsninger, sier Kenneth Bodahl, administrerende direktør i Pixii.

Det er estimert at India vil trenge mellom 160 og 182 GWh med energilagring innen 2030.

Lokale produksjonsplaner

New Delhi-kontoret er nå operativt, og Pixii planlegger å utvide antallet ansatte i India i tråd med økt kommersiell aktivitet.

– Vi har allerede en sterk salgstilstedeværelse i India og mange pågående salgsprosesser. Strategien vår innebærer å etablere lokal produksjon i India for å komplementere våre eksisterende globale anlegg og dermed styrke markedsposisjonen ytterligere, sier Bodahl.

Bilateral handelsavtale

Pixiis inntreden på det indiske markedet er ytterligere styrket av den nylig inngåtte handelsavtalen mellom India og Norge, signert i New Delhi i mars.

– Kombinasjonen av et voksende indisk marked og strømlinjeformet handelstilgang gjorde det enkelt for oss å beslutte å investere i India, legger Bodahl til.

Modulær og skalerbar

Pixiis energilagringssystemer, basert på den avanserte PixiiBox-modulen (forsidebilde), tilbyr sømløs energioverføring mellom nett og batterier, noe som sikrer pålitelighet og enkelt vedlikehold.

Den modulære utformingen av Pixiis teknologi gjør at den egner seg for et bredt spekter av bruksområder, inkludert nettselskaper, næringsbygg, industribedrifter, nettbalansering og ladestasjoner for elbiler.

Global ekspansjon

Pixii, anerkjent som Norges raskest voksende teknologiselskap i kåringen 2023 Deloitte Technology Fast 50, fortsetter med dette sin globale ekspansjon. Selv om Pixii har hovedkontor i Norge, er over 90 prosent av Pixiis salg internasjonalt, med betydelige markeder i Skandinavia, Baltikum, Europa og nå India.

Powered by Labrador CMS