Belysning:

Illustrasjon på de nye isbryterne. På forsiden: Nye kystvaktskip som skal bygges og utstyres med belysning fra Glamox. Totalt skal hele 24 000 LED-lys skal installeres.

Stor kontrakt for kystvaktskip

Norske Glamox har sikret en kontrakt for å levere lys til opp til 19 nye kanadiske kystvaktskip. Avtalen er en av de største kontraktene innen marin belysning som selskapet noen gang har inngått.

Publisert Sist oppdatert

Ordren omfatter mer enn 24 000 LED-lys, og inngår i viktige investeringer for å fornye den kanadiske kystvaktflåten. Fartøyene skal bygges ved to verft i Canada.

Kontraktene er inngått med Irving Shipbuilding Inc., for å levere energieffektive lys til to arktiske og offshore patruljeskip (AOPS) som bygges i Halifax, Nova Scotia, samt med Seaspans Vancouver Shipyards for å levere lys til en polarisbryter og opptil 16 flerbruksfartøy (MPV) som bygges i Nord-Vancouver. Glamox vil sørge for utendørs- og innendørsbelysning, i tillegg til navigasjonslys til alle skipene. Selskapet skal også levere Helicopter Visual Aid Landing System-belysning og søkelys til polarisbryteren, samt søkelys til de opptil 16 flerbruksfartøyene.

– Vi har vært den største belysningsleverandøren til den kanadiske kystvakten og den kanadiske marinen i 33 år, gjennom produksjonsanlegget vårt i Newfoundland. Vi er stolte av å tilby energieffektive produkter med høy kvalitet som produseres av kanadiske ansatte. Ettersom denne typen statlige kontrakter har en tendens til å strekke seg over lang tid, vil jo dette kunne bygge oppunder vår tilstedeværelse her i flere tiår fremover, sier Astrid Simonsen Joos, konsernsjef i Glamox, i en pressemelding.

De nye skipene utgjør en viktig del av Canadas nasjonale skipsbyggingsstrategi. Dette er et langsiktig prosjekt for å fornye landets flåte av kamp- og støttefartøyer, samt revitalisere Canadas skipsbyggingsindustri.

Powered by Labrador CMS