Elektronikkproduksjon:
IPC: Europa må styrke elektronikkindustrien
IPC sender en sterk oppfordring til EU om å gjenvinne lederskap innen elektronikkproduksjon. Utgir synopsis av ny EU-industrihvitbok.
I dag ga IPC ut en synopsis, eller sammendrag, fra sin nylig utgitte hvitbok, Securing the European Union’s Electronics Ecosystem. Dette komprimerte dokumentet presenterer en omfattende oversikt over dagens utfordringer i Europas elektronikkindustri og deler handlingsrettede skritt for å hjelpe EU med å oppnå et sterkere, mer autonomt økosystem.
Synopsisdokumentet er utformet som et informativt verktøy for beslutningstakere, media og andre sentrale interessenter utenfor industrien, og styrker ifølge IPC deres forpliktelse til å støtte Europas vei til teknologisk suverenitet:
– IPCs innsats i Europa, ledet av Alison James, seniordirektør for IPCs europeiske myndighetsforbindelser, understreker en forpliktelse til å bygge en sterk europeisk elektronikkindustri. Fokuset i dette arbeidet er å fremme politikk som støtter Europas strategiske autonomi og konkurranseevne, spesielt innenfor rammen av European Competitiveness Deal og Chips Act, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.
– Samarbeid mellom industri og beslutningstakere er nødvendig for å løse hullene i forsyningskjeden for elektronikkproduksjon. Dette sammendraget utfyller IPC Europes pågående arbeid ved å tydelig skissere disse områdene og gå inn for akutt støtte for å sikre at EUs ambisjoner strekker seg utover halvlederproduksjon, sier James i en kommentar.
Synopsisen fungerer som et grunnlag for politiske diskusjoner ved å gi spesifikk bransjeinnsikt, og hjelper beslutningstakere å forstå den virkelige virkningen av disse forsyningskjedegapene. For eksempel er Europas romfarts- og forsvarsindustri sterke globalt, men er fortsatt avhengige av ikke-EU-kilder for kritiske komponenter. Tilsvarende viser telekommunikasjons- og helsesektoren stor etterspørsel etter elektronikk, men står overfor sårbarheter på grunn av begrenset regional produksjonskapasitet for nøkkelkomponenter.
Ved å tydelig illustrere disse hullene, styrker synopsisen argumentet for en helhetlig strategi. Dette understreker også behovet for et komplett europeisk elektronikkøkosystem. Et eksempel på dette er hvordan EU har satt ambisiøse halvledermål under den 43 milliarders Chips Act, men synopsisen argumenterer for at halvlederproduksjon alene ikke vil sikre Europas forsyningskjede. Et virkelig selvforsynt økosystem krever ytterligere fokus på mønsterkort og avansert pakketeknologi, to områder hvor Europa i dag er avhengig av import, noe som skaper risiko for forsyningsavbrudd og forsinkelser.
IPCs oppfordring til handling for elektronikkproduksjon er inkludert på slutten av synopsisen, og den oppfordrer EUs beslutningstakere til å etablere en strategi for elektronikkproduksjon innenfor European Competitiveness Deal og til å vedta en lov om strategisk elektronikkproduksjon. Slike initiativ vil oppmuntre til investeringer, fremme innovasjon og skape en dyktig arbeidsstyrke, som hver er elementer som er avgjørende for å sikre Europas posisjon som en global leder innen elektronikk.
Som James legger til: – Ved å gå inn for målrettede intervensjoner og strategiske partnerskap, tar IPCs engasjement sikte på å oppmuntre europeiske beslutningstakere til å iverksette tiltak som vil bidra til å møte regionens kritiske teknologibehov uavhengig, bærekraftig og konkurransedyktig. Synopsisen er både et verktøy for å fremme denne agendaen og en invitasjon til interessenter til å bli med IPC for å drive EUs renessanse for elektronikkproduksjon, avslutter han.
Les synopsisen her: https://go.ipc.org/eu-whitepaper-synopsis.