Messer & konferanser:

Svensk elektronikkmesse med ambisjoner

2. og 3. april 2025 er det igjen tid for elektronikkmesse i Kista, Stockholm: Elektronik 2025. Der vil blant annet produksjon og industriell utvikling få oppmerksomhet med egne seksjoner.

Publisert

I mangel av rene elektronikkmesser her i landet, er det ikke vanskelig å gi den svenske Elektronikmässan litt oppmerksomhet. Vi vet blant annet at det er mulighet for et lite svensk-norsk samarbeid under messen, men det får vi komme tilbake til.

Eget produksjonsområde

Seksjonen for produksjon har fått navnet Machine Area. Her er det tenkt at utstillere kan presentere og demonstrere hva, hvordan og hvorfor. Som besøkende får du møte aktører innen elektronikkproduksjon, se hvordan produksjonen ser ut på stedet, nettverk og finne effektive løsninger, skriver arrangøren Easyfairs i en pressemelding. Easyfairs arrangerer messen på vegne av Svensk Elektronik.

Så langt er Scanditron, Wretom Consilium, Interflux Electronics og Smarttec Nordic klare.

Har vært gjort før

Noe lignende har vært gjort tidligere under navnet Live Production. Sist gang det skjedde, i 2016, ble det produsert omtrent 400 kretskort mens ulike parametere ble variert. Etterpå ble det gjort en evaluering som viste hva som fungerte og hva som absolutt ikke burde gjøres.

Hvor ambisiøs satsingen vil være i 2025 gjenstår å se, mye avhenger av hva utstillerbedriftene ønsker å gjøre. En av ideene er å gjøre messen mer attraktiv også for yngre mennesker som er nysgjerrige på elektronikk.

Industriell utvikling

Industriell utvikling blir en annen arena der fokus vil bli på selskaper som driver innovasjon innen elektronikk og teknologi. Ledende aktører innen materialutvikling og industriell ekspertise samles for å diskutere og vise frem løsninger som baner vei for bærekraftig elektronikkproduksjon i fremtiden. Den grønne omstillingen skal også belyses, i tillegg hvordan industrien kan tilpasse seg både miljøkrav og tekniske utfordringer.

Her vil besøkende få mulighet til å delta i foredrag med industrieksperter som utforsker feltet industriell utvikling og produktutvikling.

Påmelding er åpnet

Nå er også påmeldingen til Elektronikkmessen i Kista 2. til 3. april neste år åpnet. Inngang er gratis. I tillegg arrangeres en betalt konferanse i form av to halve dager om temaet maskinlæring og kunstig intelligens.

Gratis påmelding til messen finner du her.

Messens hjemmeside: www.elektronikmassansthlm.se

Elektronikk er mediapartner med Elektronikmässan.

Powered by Labrador CMS