Arduino vil ha med proffene
electronica 2018: – Vi eksisterer for å gjøre komplekse teknologier enkle å bruke! Nå skal vi også gjøre løsningene sikre nok for de profesjonelle brukerne, sier Arduino-sjefen.
Denne artikkelen er 2 år eller eldre
I dag har Arduino mer enn 27 millioner brukere på websiden arduino.cc, og over en halv million brukere på Arduino Forum!
Blant mest anvendte
Dette har ført Arduino opp i topp-tre over anvendte teknologier blant utviklere i verden. De har et stort antall partnere og distributører, som bidrar til å spre teknologien. – Man tenker ofte på Arduino som en ”maker”-greie, men da vi undersøkte kundedata, fant vi at så mye som en tredel av brukerne er profesjonelle firma. Resten er fordelt likt på makere og utdanning, forteller CEO Fabio Violante.
Utdanning
Like fullt er utdanning sentralt for Arduino, og de har lansert et eget program for denne sektoren, bestående av kortbundler, utdanningssett for ulike grupper, klasseromløsninger og Chromebook app. – I spania hadde vi i fjor 17.000 studenter som øvde på elektronikk og robotikk med våre løsninger og klasseromsett, fremholder han. Selskapet har et eget utviklingsmiljø for dette i Malmø.
IDE
Nå kommer et nytt integrert utviklingsmiljø (IDE), Arduino IDE 1.9 (beta, med fokus på auto-ferdiggjøring, automatisk kortvalg, skjemautlegg og mye mer. Nytt er også Arduino Wifi Rev 2, med nye Microchip mikrokontroller (ATMEGA4809), 6K RAM/48K FLASH, WIFI, 6-Aakse IMU og sikkerhetsbrikken ECC608.
IoT-noder
På maker-siden tilbys det en referansearkitektur for IoT-noder, MKR Board, som også har sertifisert kommunikasjon. Det omfatter Wifi, Sigfox, LoRa, 2G/3G, NBIoT og CAT M1, Wifi og Wifi + FPGA. De tre sistnevnte er nye, og spesielt interessant er kanskje det siste, MKR VIDOR 4000, som i tillegg til Wifi har programmerbar logikk (FPGA) om bord. Transparente FPGA IPer kan lastes opp som Arduino bibliotek.
Går for proffene også
Når det gjelder de profesjonelle brukerne, kommer det mer støtte. – Vi har jobbet intensivt med å krysse avgrunnen mellom makerne og profesjonelle utviklere, og implementere bedre løsninger for disse brukerne.
Lisens og sikkerhet
– Blant annet kommer vi til å gjøre det mulig å lisensiere maskinvare, for å beskytte design. Det betyr to versjoner, der du kan velge en ulisensiert versjon, eller en lisensiert versjon som gjøre det mulig å sikre profesjonelle design, sier Violante. – Dermed tar vi også teknologien fra design til produksjonsstadiet.
Sky-utvikling
Det er også viktig at det er lett å sette seg inn i bruken, slik at det blir forståelig for nybegynnerne, og rask prosess for de profesjonelle. Derfor investerer vi også i utviklingsmiljø for skyløsninger, som det webbaserte utviklingsmiljøet Create, nettsted med eksempler og referanser, Project Hub, samt IoT Cloud, som muliggjør kantenheter basert på Linux, og å kjøre Arduino-kode på Linux-enheter – basert både på Intel- og ARM-plattformer.
LoRa gateway
Gjennom de siste månedene har selskapet utviklet en LoRa-gateway som vil bli lansert på electronica. Den har opptil 8 LoRa kanaler i 868 MHz-båndet, og kan sende opp til 8 pakker samtidig. Den har Listen Before Talk (LBT), dvs. deling av samme kanal, og integrerer en GPS-modul. – Dette er en viktig lansering for oss, fordi den i stor grad er rettet mot det profesjonelle markedet, sier Violante. Følsomheten på modulen er opp til -137 dBm.
Flere ting kommer trolig på electronica, så følg med!