Spiser seg stor
electronica 2018: Microchip handler om innvevd styring og kontroll – ikke bare mikrokontrollere. Det er et stort spekter av komponenter rundt, og selskapet har kjøpt seg inn i nesten alle deler.
Denne artikkelen er 2 år eller eldre
– At vi kan tilby det meste innenfor dette domenet betyr mye for kundene – vi ser mange kommer til oss av den grunn, sier markedsdirektør Steve Drehobl i Microchip Technology. – I tillegg er vår non-obsolescence-filosofi et viktig argument for mange, fremholder han.
Fra minner til MCU
Selskapet gikk på børs i 1992, og tjente penger allerede året etter. De startet med minnekretser, og lanserte mikrokontrollere (MCUer) først i 94. De skjønte raskt at de hadde noe å gjøre der. Og mens de dominerende leverandørene allerede på 90-tallet begynte å avskrive 8-bits mikrokontrollere, satset Microchip for fullt. Deres PIC (som opprinnelig stod for Programmable Intelligent Computer) MCUer er siden blitt solgt i antall på mange milliarder.
65 selskaper
Microchip har en lang historie med oppkjøp for å styrke produktutvalget, noe som tok av fra 2010. Slik gikk selskapet fra en omsetning på rundt én milliard USD i 2010, til 4,7 milliarder USD i 2017. Noen av de mest kjente oppkjøpene i senere tid er Flash- og IP-selskapet SST, MOST, USB og ethernetspesialisten SMSC, analog/miksetsignalselskapet Micrel, mikrokontroller, trådløs- og minneleverandøren Atmel og årets oppkjøp, FPGA-spesialisten Microsemi. Microchip er i dag en miks av hele 65 selskaper! Denne samlingen av kunnskap tenker de å utnytte i nye, integrerte løsninger, ifølge Drehobl.
Investerer
– Nesten ingen av selskapene som ble kjøpt opp hadde egen produksjon, så vi investerte mye internt i alt fra utviklingsverktøy til leveringskjede og prosessteknologi, forteller Drehobl. Særlig intensivert ble FoU-innsatsen innen analog teknologi, og ledningsbasert og trådløs kommunikasjonsteknologi.
Sikre skytilkoplinger
Ettersom kommunikasjon blir viktigere og mer kritisk, blir den også mer utsatt. – For å hjelpe utviklerne med å håndtere dette, kommer vi nå med et nytt utviklingskort for AVR mikrokontrollere, som gjør det mulig å lage sikre, tilkoplede applikasjoner så å si med et tastetrykk, med tilkopling til Google Cloud, forklarer Drehobl.
Fare for sårbarheter
Det å lage skytilkoplede produkter kan vanligvis medføre betydelig tids- og ressursbruk, ikke minst for at designerne må tilegne seg nødvendig kunnskap innen kommunikasjonsprotokoller, sikkerhet og maskinvarekompatibilitet. Ofte løser man utfordringene med å bruke store programvarerammeverk og sanntids operativsystemer (RTOS), noe som ikke er mindre tidkrevende. I tillegg medfører dette stor fare for å introdusere sårbarheter.
Samarbeid med Google Cloud
Det nye AVR-IoT WG utviklingskortet er utviklet i samarbeid med Google Cloud, og kombinerer en kraftig AVR mikrokontroller (ATmega4808), en sikkerhets-IC (ATECC608A) basert på CryptoAuthentication og en sertifisert Wifi nettverkskontroller (ATWINC1510). Ifølge Drehobl skal dette gjøre brukeren i stand til å lage skytilkoplede produkter i løpet av minutter. I prinsippet er utviklingskortet uavhengig av hvilken skyløsning man vil benytte, men er forhåndsinnstilt for å kople seg rett opp mot Google Cloud.