IoT:

Tagtech og Eidsiva inngår samarbeid som skal gi mindre bedrifter enklere tilgang til IoT-løsninger.

Samarbeider for enklere og rimeligere IoT- løsninger

Tagtech Solutions AS har inngått et samarbeid med Eidsiva for å utvide mulighetene innenfor IoT (Internet of Things) for bedrifter over hele Norge.

Publisert Sist oppdatert

Eidsiva, som er en ledende aktør innenfor LoRaWAN-utbygging, vil med dette samarbeidet gi bedrifter enkel tilgang til LoRaWAN-nettverket, som igjen gjør det mulig for selskaper å koble til IoT- sensorer uten å måtte investere i kostbare LoRaWAN-gatewayer.

Even Kyseth, Eidsiva.

Gjennom dette partnerskapet har Tagtech utviklet en sømløs integrasjon mellom sin SaaS-plattform (programvare som tjeneste), Aiota, og Eidsivas LoRaWAN-nettverk. Dette betyr at sensordata som samles inn via Eidsivas nettverk, nå kan bli tolket, lagret og visualisert i sanntid i Aiota. Brukerne kan dermed enkelt få innsikt i viktige data, som temperatur, støy, CO2-nivåer eller annen relevant informasjon, via et brukervennlig grensesnitt.

Muligheter for små og mellomstore bedrifter

En av de største fordelene med denne nye løsningen er at terskelen for å komme i gang med IoT nå er lavere enn noensinne. Bedrifter, spesielt de med mindre behov og færre sensorer, slipper å investere i dyrt utstyr eller gjennomføre kompliserte installasjoner. Tagtech Solutions tilbyr hele tjenesten som en komplett pakke der både maskin- og programvare leies ut. Dette betyr at kundene kan få tilgang til avansert IoT-teknologi til en brøkdel av prisen, uten behov for teknisk ekspertise eller store investeringer.

Mikael Thorsgaard, Tagtech.

– Dette samarbeidet gjør IoT tilgjengelig for alle, sier Gründer i Tagtech, Mikael Thorsgaard. – Med Eidsivas omfattende LoRaWAN-nettverk og vår plattform, kan bedrifter i alle størrelser få tilgang til sanntidsdata og bruke denne informasjonen til å forbedre driftseffektivitet, sikkerhet og ressursstyring.

– Eidsiva skal være med å bygge Norges digitale grunnmur hvor IoT-tjenester har en naturlig plass. Det handler ikke kun om digital sikkerhet, men også det å tilgjengeliggjøre teknologi som gjør det enklere for virksomheter å ta bærekraftige beslutninger, sier Even Kyseth, direktør for bedriftsmarkedet i Eidsiva Bredbånd.

Enklere, raskere, rimeligere

For mange bedrifter er den største hindringen for å ta i bruk IoT den initielle investeringen og behovet for infrastruktur. Med Eidsivas LoRaWAN-nettverk tilgjengelig, trenger bedriftene nå kun sensorer som kan fange opp dataene – resten blir håndtert av Eidsivas nettverk og Aiota-plattformen. Dette skaper en helt ny dynamikk for små og mellomstore selskaper som ønsker å implementere smarte løsninger uten de tradisjonelle kostnads- og ressursbarrierene.

Klar for fremtiden med IoT

Samarbeidet mellom Tagtech og Eidsiva er en viktig utvikling for IoT-markedet i Norge, og det vil trolig åpne for flere spennende muligheter i fremtiden. Med denne nye integrasjonen er IoT-løsninger ikke lenger forbeholdt de store aktørene – nå kan også mindre bedrifter få tilgang til teknologi som gir dem innsikt og kontroll over viktige aspekter av deres virksomhet, heter det i en pressemelding torsdag.

Powered by Labrador CMS