Pixii:

Fornøyde prisvinnere: Fra venstre: Kenneth Bodahl, administrerende direktør og Morten Schøyen, produktsjef i Pixii.

Kåret til Norges raskest voksende teknologiselskap

Pixii er anerkjent som det raskest voksende teknologiselskapet i Norge, og sikret seg topplasseringen i den prestisjetunge Deloitte Technology Fast 50-prisen.

20. utgave

Deloitte Technology Fast 50 rangerer et lands raskest voksende teknologiselskaper basert på inntektsvekst de siste fire årene. Prisen deles ut i en rekke land av Deloitte, et ledende internasjonalt revisjons-, konsulent-, skatte- og rådgivningsfirma.

Dette er den 20. utgaven av den årlige prisen i Norge. Den anerkjenner inntektsvekst drevet av intellektuelle verdier for å feire innovasjon og entreprenørskap.

Les mer om prisen her: https://www2.deloitte.com/no/no/pages/teknologi-og-transformasjon/fast-50.html

– Pixiis proprietære løsning kombinert med en utrolig imponerende vekst på 10,205 prosent fra 2019 til 2022 gjør dem til det raskest voksende teknologiselskapet i Norge og dermed vinneren av Deloitte Technology Fast 50 2023, sier Kasper Harbitz Erichsen, som er ansvarlig for Fast 50. hos Deloitte Norge.

Juryen skriver at Pixii har utviklet en avansert og innovativ løsning for batteribasert energilagring som virkelig treffer en nerve i den grønne overgangen.

– Vi er ekstremt stolte over å vinne, og det er en stor anerkjennelse for alle i selskapet. Prisen har en spesiell betydning da det er en helt åpen rangering, sier Kenneth Bodahl, administrerende direktør i Pixii.

Modulær og skalerbar

Pixiis energilagringssystemer er basert på PixiiBox, en avansert kraftelektronikkmodul som overfører energi fra nettet til batteriene og tilbake til nettet ved behov. Pixiis teknologi skiller seg ut i markedet for sin modularitet og skalerbarhet.

Det modulære designet sikrer at systemene er pålitelige og enkle å vedlikeholde. Dette gjør det også mulig for Pixii å tilby lagringsløsninger til ulike kundesegmenter: Verktøy, offentlige og kommersielle bygninger, industribedrifter, utstyr som balanserer energinettet (frekvensmarkedet), og ladestasjonsoperatører for elbiler.

Vokser fortsatt

Han påpeker at den sterke veksten fortsetter. Selskapet hadde inntekter på 177 millioner kroner i 2022. Ved første halvår i år var omsetningen allerede doblet fra i fjor. Mer enn 90 prosent er eksport. Ifølge Bodahl kan den betydelige veksten i stor grad tilskrives elektrifiseringsmegatrenden, som har resultert i et stort og raskt voksende marked:

– Veksten vår er i stor grad drevet av elektrifiseringen av transportsektoren og samfunnet generelt. Ved bruk av intermitterende fornybare energikilder som sol og vind vil det ofte være et misforhold mellom produksjonstidspunkt og forbruk, noe som skaper behov for energilagring. Vår teknologi spiller en viktig rolle for å stabilisere strømnettet. Vi drar også nytte av at vi tilbyr modulære løsninger som enkelt kan skaleres. Det betyr at vi er relevante for mange markedssegmenter og anlegg av ulike størrelser, sier Bodahl.

Powered by Labrador CMS