Kunstig intelligens på et blunk - Elektronikknett
Recab - klassifisering av fisk med AI

Kunstig intelligens på et blunk

Recab med ny programvare fra Adaptive Vision for å kunne lage dine egne AI-applikasjoner. Ser forskjell på fisk under Aqua Nor.

Under Aqua Nor-messen i Trondheim denne uken viser Recab en ny brukervennlig programvare for å lage maskinsynapplikasjoner basert på kunstig intelligens (AI).

Løsningen kalt Deep Learning Add-on beskrives som en banebrytende teknologi for maskinsyn. Den består av et sett med fem ferdiglagde verktøy som kan trenes med 20 til 50 eksempelbilder, og som deretter detekterer objekter, defekter eller egenskaper automatisk.  Internt anvender den store nevrale nettverk, designet og optimalisert av Recab for bruk i industrielle maskinsynsystemer.   

Recab benytter løsningen til å demonstrere klassifisering av fisk under Aqua Nor.

– Med hjelp av programvare fra Adaptive Vision kan du enkelt lage dine egne AI-applikasjoner, eller vi på Recab kan hjelpe deg, skriver selskapet i sin invitasjon til demoen. Du kan lage applikasjonen i et grafisk brukergrensesnitt, så du skal i praksis ikke trenge kunnskaper i programmering, hevdes det. 

Løsningen lærer fra mellom 20 og 50 bilder, noe som er relativt lite i maskinlæring. Men programvaren lærer seg noen nøkkelkarakteristikker fra det begrensede treningssettet, og genererer deretter tusenvis av nye, kunstige eksempler for effektiv trening.

Effektiv trening gjøres best på en moderne grafikkprosessor (GPU), og typisk treningstid er 5 – 15 minutter. Inferenstiden varierer avhengig av verktøy og maskinvare mellom 5 og 100 ms per bilde. Leverandøren anbefaler å bruke den industrielle inferensmaskinen WEAVER for best ytelse.

Kommentarer