Oppgradert versjon for fabrikkommunikasjon - Elektronikknett
light-sky-technology-fog-star-shooting-star-744118-pxhere.com

Oppgradert versjon for fabrikkommunikasjon

IPC lanserer versjon 1.3 av IPC-2591, Connected Factory Exchange, bransjens eneste rene datastrømmingsvei for kommunikasjon på fabrikkgulvet.

Denne siste versjonen setter minimumskrav til meldinger for utstyr oppført i listen over kvalifiserte produkter (IPC-CFX-2591 Qualified Products List).

IPC-2591 v1.3, Connected Factory Exchange (CFX), er en plug-and-play industristandard for fabrikkommunikasjon som setter basis for ethvert selskap som vil nå opp til  Industri 4.0, heter det. I tillegg til oppgraderinger av meldinger for prediktivt vedlikehold, energistyring og forbedret justering med IPC-HERMES-9852, setter IPC-2591 v1.3 minimum nødvendige meldingssett etter maskintype.

Ved å sette minstekrav til meldingssett, har underkomitéen 2-17 Connected Factory Initiative etablert klare skiller for utstyrsleverandører for å kvantitivt å vise sine IPC-CFX-kapasiteter og at EMS- og OEM-selskaper kan sikre at utstyret de kjøper oppfyller deres behov i henhold til IPC-CFX.

Enhver leverandør av utstyr kan vise maskinens obligatoriske IPC-CFX-funksjoner med en oppføring på IPC-CFX-2591 Qualified Products List (QPL). IPC-CFX-2591 QPL er en liste over utstyr som har bestått tredjepartsrevisjon for sending og mottak av obligatoriske meldinger. Utstyrsleverandører kan også presentere muligheter for flere valgfrie meldinger for økt bruk av IPC-CFX.

I følge IPC representerer IPC-CFX en enorm verdi for hele elektronikkindustrien ved å tilby en ren, gjenkjennelig, rik datastrøm gjennom hele produksjonsbedriften. I motsetning til andre bransjestandarder for utstyrskommunikasjon, gir IPC-CFX en plug-and-play, ren, sikker «datarørledning», heter det.

– Med IPC-CFX er rene datastrømmer dokumentert og kan verifiseres og kvalifiseres. Industrien har nå et format som kan krypteres for å håndtere cybersikkerhetsproblemer. Og produsenter trenger ikke lenger å gjette hvilke meldinger som er tilgjengelige, de vil ganske enkelt vite det, sier David Bergman, visepresident, IPC-standarder og teknologi.

Kommentarer