COM-HPC-spesifikasjon ratifisert - Elektronikknett
COM-HP-Carrier-Module

COM-HPC-spesifikasjon ratifisert

Den åpne spesifikasjonen for høyytelses datamoduler er godkjent av PICMG Consortium.

PICMG melder at COM-HPC er godkjent og ratifisert, og er nå tilgjengelig for nedlasting og distribusjon.

COM-HPC definerer fem modulstørrelser for å levere kant-serverytelse for små, robuste datasentre. Spesifikasjonen adresserer nye krav i det innebygde markedet og databehandlingsmarkedet. Basisspesifikasjonen vil bli fulgt senere i år av en «Platform Management Interface Specification», COM-HPC EEEP og en «Carrier Board Design Guide.»

– Blant annet vil den nye åpne standarden gjøre det mulig å realisere flere AI- og Industry 4.0-applikasjoner ved å bringe databehandling på servernivå til kanten. Å vedta spesifikasjonen gir en nødvendig standard for å redusere tiden til markedet og stabilisere kostnadene for hundrevis av leverandører av løsninger, sa Jess Isquith, president for PICMG.

com-hpc-boards Modulstørrelsene for server og klient.

Det er viktig å merke seg at spesifikasjonen dekker to klasser av moduler.

COM-HPC Client Module brukes i innvevde klientprodukter i den øvre enden som trenger en eller flere skjermer, et komplett sett med lav, middels og ekstrem høy båndbredde I/O, kraftige CPUer og beskjeden størrelse. Typiske bruksområder er medisinsk utstyr, avansert instrumentering, industrielt utstyr, robuste felt-PCer, transport- og forsvarssystemer og mye mer.

COM-HPC servertype brukes i Innvevde servere uten skjerm («headless») som krever intens CPU-funksjonalitet, stor minnekapasitet og mye I/O med høy båndbredde, inkludert flere 10 Gbps eller 25 Gbps Ethernet, og opptil 65 PCIe-baner, med opptil PCIe Gen 5-hastigheter. Typiske bruksområder er i innvevde servere for bruk i feltmiljøer og applikasjoner som autonome kjøretøyer, basestasjoner, geofysisk feltutstyr, medisinsk utstyr, forsvarssystemer og mye mer. Både klient- og servermodulen har et dedikert plattformadministrasjonsgrensesnitt og er den første for en COM-standard som inkluderer ekstern administrasjon.

Denne nye spesifikasjonen erstatter ikke COM Express, som vil fortsette å spille en avgjørende rolle på COM-markedet i mange år.

Spesifikasjonsdokumentene og mer informasjon er tilgjengelige for nedlasting på PICMGs nettsted på picmg.org/open standards/com-hpc/.

Kommentarer