Samarbeid for lading på arbeidsplassen - Elektronikknett
ESS Mobile hengere
Tilhengerne tilbys i flere størrelser og kapasiteter.

Samarbeid for lading på arbeidsplassen

Malleus Maskin AS har inngått en samarbeidsavtale med Freber Elektronikk om mobile batteribanker for lading av kjøretøy på arbeidsplassen.

Ikke minst begynner det offentlige nå å stille krav til entreprenører om at oppdrag utføres med mest mulig «grønt» avtrykk. Det betyr blant annet elektrifiserte anleggsmaskiner. Nå har Malleus Maskin AS inngått en avtale med Freber Elektronikk om mobile batteribanker for lading av elektriske gravere, hjullastere, lastebiler og personbiler på stedet.

Freber har de siste 12 år hatt en stadig mer satsing på batteri og batteriteknologi. Selskapet har utviklet mange kombinasjoner av batterier og omformere/ladere. Dette er alt fra kompakte innendørs/utendørs-skap og containere, til nå å lansere mobile ESS-personbilhengere. Disse har innebygde batterier for å kunne levere strøm til elektriske maskiner og biler ute på bygg- og anleggsplasser.

Selges gjennom Malleus Maskin
Malleus Maskin har rollen som salgsledd av disse nye mobile Ladestasjonene.

– Samarbeidet med Freber gjør at vi kan tilby en norsk løsning som også får en teknisk oppfølging i Norge. Dette føler vi er viktig med tanke på oppfølging av produktene i fremtiden, sier daglig leder Kai Moen i Malleus Maskin.

– Vi ser at mobilitet er viktig. Store maskiner som vil trenge påfyll av energi der de er, og ved korte pauser, og ikke på et mindre egnet lade-punkt, langt unna. Her kan du også lade uavhengig om graveren er i drift eller har pause. – Lad når du kan, ikke når du må, sier Moen.

– Moderne batteriteknologi har enda flere muligheter som gjør at vi kan få lengst mulig levetid. Sammen med kundene vil vi bruke vår ekspertise for å få til nettopp det, sier Asgeir Kolsrud fra Freber Elektronikk.

Enkelt å flytte
Med tanke på nettopp vekt og mobilitet er størrelsene vi har valgt ut for disse tilhengerne tilpasset maks totalvekt opp til 3,5t og er fra 38 til 191kWt med lagret energi, og fra 30 til 120kW med 3-fase nettspenning ut.

Energihengerne har fleksible tilkoblinger bak låsbare luker for inngang og utgang. De kan også tilpasses brukernes ønsker og behov.

Skal ut på test
Den første hengeren, ESS76, er allerede bestilt. Den skal testes hos anleggsentreprenør med flere El-maskiner i drift i Oslo området. De regner med at oppstart blir siste halvdel av februar.

ESS tilhengerne blir overvåket, fra hver enkel battericelle til overordnet systemnivå. Løsningen har proaktiv servicedata via en skytjeneste for å se/endre verdier og brukeren varsles via SMS eller e-post. Tilhengerne har innebygd klimakontroll og slukkesystemer.

Bygget i Norge
Freber har valgt norsk Tredal hengere til prosjektet. Tredal som også bygges i Norge, er valgt for å ha kontroll på kvaliteten. Ikke minst er det viktig at hengerne har god demping på hengerchassiset i disse applikasjonene. ESS tilhengerne fra Malleus Maskin og Freber tilbys med passende serviceavtale for alle produktene.

Ateps i Nederland som er leverandør av batterimodulene har designet programvaren, og var den første til å motta DNV Gridstor samsvarserklæring.

Kommentarer