Partnerskap for å akselerere maskinlæring - Elektronikknett
AI-kunstig-intelligens

Partnerskap for å akselerere maskinlæring

Nytt utviklingsverktøy muliggjør integrering av TinyML på Silicon Labs IoT-produkter gjennom et samarbeid med Edge Impulse.

Komponentleverandøren Silicon Labs og Edge Impulse, som leverer en utviklingsplattform for maskinlæring , har inngått et samarbeid for å muliggjøre rask utvikling og distribusjon av maskinlæring (ML) på Silicon Labs’ EFR32 trådløse SoC og EFM32 mikrokontrollere (MCU). Implementering av Edge Impulse-verktøyet muliggjør kompleks bevegelsesdeteksjon, lydgjenkjenning og bildeklassifisering på enheter med lav effekt, minnebegrensede og kant-enheter, i forbindelse med for eksempel IoT.

Studier har vist at 87% av datavitenskapelige prosjekter aldri når full produksjon, ofte på grunn av utfordringer rundt implentering av kunstig intelligens/maskinlæring (ML). Dette nye samarbeidet mellom Silicon Labs og Edge Impulse gjør det mulig å generere og eksportere ML-modellene direkte til enheten eller Simplicity Studio, det integrerte utviklingsmiljøet fra Silicon Labs, med et enkelt klikk, og implementere maskinlæring på få minutter, hevder selskapene.

Edge Impulse gjør at det er raskt å lage nevrale nettverk over et bredt spekter av Silicon Labs-produkter gratis, med integrert distribusjon til Simplicity Studio. Ved å bygge inn TinyML-modeller på EFR32- og EFM32-enheter som MG12, MG21 og GG11, kan løsningen takle:

  • Maskinlæring
  • Innsamling og lagring av sensordata
  • Avansert signalbehandling og ekstraksjon av datafunksjoner
  • Deep Neural Network (DNN) modellopplæring
  • Implementering av optimalisert innebygd kode

Edge Impulse-verktøyet utnytter også deres egen Edge Optimized Neural (EON)-teknologi for å optimalisere minnebruk og inferensstid.

Støtte er nå tilgjengelig for Silicon Labs Thunderboard Sense 2 og Silicon Labs trådløse SoC og MCU.

For å lære mer om AI/ML-funksjonene på Silicon Labs-plattformen, sponser Edge Impulse et praktisk verksted på det tinyML Summit, 22.-26. Mars 2021. De første 250 som melder seg på får et gratis utviklingssett fra Silicon Labs til bruk under arrangementet.

Kommentarer